EDUCATIE 25 octombrie 2011

Bani pentru şcoli în funcţie de numărul de elevi

de Székely Emőke | 521 vizualizări

În cazul comunelor şi satelor o singură instituţie de învăţământ poate beneficia de statut juridic.

Începând de anul viitor, unităţile de învăţământ vor trebui să se descurce din banii primiţi în funcţie de numărul de elevi înscrişi. Această măsură face parte dintr-o serie de modificări aplicabile de la începutul următorului an şcolar. În cazul comunelor şi satelor o singură instituţie de învăţământ poate beneficia de statut juridic, restul fiind în subordinea acesteia. La oraş administraţia publică va putea decide comasarea mai multor grădiniţe sau şcoli, iar banii viraţi vor fi în funcţie de numărul de elevi.

O altă schimbare aplicabilă de anul viitor este aceea că ciclul primar va începe cu clasa pregătitoare. Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztély Irma, a declarat că începând cu anul şcolar 2012-2013 copiii născuţi în 2006 vor începe şcoala în clasa pregătitoare.

Astfel, vor trebui reorganizate clasele şi va trebui evaluat şi numărul de elevi, dar şi cel de cadre didactice la aceste clase pregătitoare. „Potrivit unui studiu efectuat în primăvară, în judeţul Covasna sunt 2.714 de copii născuţi în anul 2006, dar numai 2.216 dintre ei frecventează grădiniţa. La restul de 498 de copii nu se ştie cum vor putea începe clasa pregătitoare”, a spus Keresztély Irma.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.