EDUCATIE 6 septembrie 2021

Bacul de toamnă: 28,70% promovare, potrivit rezultatelor finale

de Iulia Drăghici - Taraș | 685 vizualizări

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a adus promovarea pentru 28,70% dintre candidați, arată datele finale publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Rata de promovare a crescut cu 3,62 procente (de la 25,08%) după rezolvarea celor 142 de contestații înregistrate.

La Bacalaureatul din august – septembrie au participat 331 de candidați din ce 384 înscriși. Doar cei care au fost la zi au promovat, pentru că la Seral și FR rata de reușită a fost zero, conform datelor înregistrate vineri pe site-ul IȘJ.  

Pe unități de învățământ, cel mai mare procent de promovare, 100%, a fost la Colegiul Național „Székely Mikó” Sfântu Gheorghe, cu precizarea că au fost doar trei candidați. Pe de altă parte, Liceul de Arte „Plugor Sándor” Sfântu Gheorghe a înregistrat cea mai mică promovabilitate, 3,85%, pentru că din cei 24 de candidați prezenți la examen, doar unul a reușit să obțină o medie mai mare de 6. 

Rezultatele finale ale Bacalaureatului de toamnă au fost publicate vineri, 3 septembrie. 

La nivel național, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9% - în creștere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%).

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat s-au derulat în perioada 16 – 19 august, urmate de echivalarea competențelor lingvistice și digitale, în perioada 23 – 31 august. În data de 31 august 2021 s-au afișat rezultatele inițiale la probele scrise și s-au depus contestațiile.

În prima sesiune a Bacalaureatului din 2021, rata de promovabilitate la nivelul județului Covasna a fost de 65,16%. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.