EDUCATIE 25 august 2020

Bacul de toamnă: 252 de elevi covăsneni au participat la prima probă

de Iulia Drăghici - Taraș | 648 vizualizări

A doua sesiune a Bacalaureatului, august – septembrie 2020 a început luni, 24 august, cu proba la Limba și literatura Română. La examen s-au prezentat 252 de elevi covăsneni, din cei 302 înscriși. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

Probele se derulează în două centre de examen din județ: Liceul Economic „Berde Áron” din Sfântu Gheorghe și Liceul Teologic Reformat din Târgu Secuiesc. 

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

• 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c);

• 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d);

• 27 august: proba la Limba și literatura maternă - proba E.b). 

„Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie”, arată IȘJ Covasna într-un comunicat de presă. 

Pentru buna desfășurare a examenului din sesiunea august – septembrie, în județul Covasna sunt angrenate 20 de cadre didactice, 60 de asistenți medicali, 100 de profesori evaluatori și 9 membri în Comisia Județeană. 

La nivel național, la prima probă a Bacalaureatului de toamnă, la Limba și literatura română, desfășurată au participat 12.499 de candidați din 15.675 înscriși.

„Nu s-au prezentat 3.131 de candidați, în timp ce 45 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 10 candidați au avut temperatura peste 37.3 ̊C, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei spitalizați/carantinați”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației. 

Rata de promovabilitate la Bacalaureat în sesiunea din vară a fost pentru județul Covasna de 62,17%. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.