EDUCATIE 7 februarie 2019

Atelier de pregătire pentru elevii care vor să devină actori

de Iulia Drăghici - Taraș | 933 vizualizări

Specialitatea teatru – secția română pregătește o nouă sesiune de admitere

Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe organizează, a doua oară, sesiune de înscriere pentru specialitatea teatru – secția română. Elevii de clasa a VIII-a, care din septembrie vor să urmeze cursurile liceale în această clasă și să participe la admiterea pentru sesiunea din toamnă au șansa de a se pregăti pentru acest pas alături de profesorii coordonatori Anna – Maria Popa și Camelia Paraschiv.

Atelierul de pregătire va avea loc în Sala de Teatru a Liceului de Arte „Plugor Sándor” sâmbătă, 16 februarie, începând cu ora 11:00. Sesiunea de pregătire este adresată exclusiv elevilor de clasa a VIII-a, care din toamnă vor să se înscrie la specializarea de teatru.

Înscrierile se pot face la secretariatul Liceului, respectiv la numerele de telefon: 0267.312.997, 0267.317.428 sau 0752.228.081.

„(N.red. Le recomand celor interesați) să participe la aceste ateliere special susținute pentru ei pentru a-și putea da mai bine seama ce înseamnă o asemenea specialitate. În felul acesta se vor înscrie în cunoștință de cauză și vor avea deja niște informații ajutătoare în ce privește modulele pe care le vor frecventa din toamnă”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, Anna-Maria Popa.

Ideea introducerii acestei specialități la secția română a venit din succesul și viabilitatea acesteia la secția maghiară, mai ales că liceul a găsit un partener serios în persoana Annei-Maria Popa, directoarea Teatrului Andrei Mureșanu, instituție care furnizează actorii/profesorii acestei secții.

Specialitatea de teatru la secția maghiară – singura din țară, funcționează în cadrul Liceului de Arte „Plugor Sándor” din anul 2000. Din septembrie 2017 s-a înființat această specialitate și la secția română, iar admiterea se realizează din doi în doi ani.  

În prezent, la specialitatea teatru – limba română învață șase elevi, iar pentru clasa care se va înființa în toamnă Ministerul Educației a aprobat alte 8 locuri.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.