EDUCATIE 12 februarie 2018

Aproape 1250 de elevi covăsneni intră în „focurile” bacalaureatului

de Iulia Drăghici - Taraș | 676 vizualizări

Potrivit noului calendar al examenului, probele încep de luni, 12 februarie

Prima sesiune a examenului național de bacalaureat începe luni, 12 februarie, pentru 1248 de elevi din județul Covasna. Aceștia vor susține luni și marți proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Examenul continuă în 14 – 15 februarie pentru cei 925 de elevi de la secția maghiară, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Potrivit noului calendar stabilit de Ministerul Educației Naționale, în 16, 19 și 20 februarie se desfășoară evaluarea competențelor digitale, iar în 21 – 22 februarie are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. 

În județul Covasna, seria curentă este reprezentată de 1.084 de elevi, în timp ce din seriile anterioare s-au înscris 164 de candidați. Potrivit IȘJ Covasna, 1.232 de elevi sunt de la învățământul de zi, 3 de la seral și 13 de la frecvență redusă.

Devansarea bacalaureatului 2018, prin susținerea probelor orale în luna februarie, s-a făcut pentru a mai „aerisi” calendarul probelor pe care absolvenții le au de susținut la terminarea școlii, în prima sesiune din vară, au explicat reprezentanții Ministerului, potrivit Digi24. Schimbarea a intrat în vigoare începând de anul acesta.

Probele scrise rămân programate, ca și până acum, în luna iunie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.