EDUCATIE 6 decembrie 2010

Aplicaţie reală la Grupul Școlar „Constantin Brâncuși“

de Monica Vrânceanu | 510 vizualizări
Două clase ale Grupului Școlar Constantin Brâncuși din Sfântu Gheorghe - clasa a XIII-a B - ruta progresivă, calificarea organizator de banqueting - și clasa a XII-a A - ruta pro gresivă, calificarea tehnician în gastronomie, au realizat la sfârșitul săptămânii trecute o aplicație pe „firmă de exercițiu“, așa cum cere programa școlară celor care se pregătesc în domeniul turismului și alimentației publice. Potrivit profesorului

Două clase ale Grupului Școlar Constantin Brâncuși din Sfântu Gheorghe - clasa a XIII-a B - ruta progresivă, calificarea organizator de banqueting - și clasa a XII-a A - ruta pro gresivă, calificarea tehnician în gastronomie, au realizat la sfârșitul săptămânii trecute o aplicație pe „firmă de exercițiu“, așa cum cere programa școlară celor care se pregătesc în domeniul turismului și alimentației publice.

Potrivit profesorului coordonator Carmen Tordai, câţiva zeci de elevi au fost implicați, timp de trei zile, în organizarea unui eveniment și pregătirea tuturor detaliilor legate de acesta. Ceea ce deosebește acțiunea de o simplă demonstrație de practică este însă faptul că elevii au lucrat întocmai ca în cadrul unor firme, realizând achiziții de produse și întocmind fișe de lucru, deoarece tot exercițiul s-a desfășurat pe o firmă de exercițiu întregistrată la Timișoara și special creată în acest sens.

Aplicația a avut ca subiect organizarea și pregătirea tuturor preparatelor de bucătărie și cofetărie necesare pregătirii unei zile de naștere și a cuprins mai multe etape: realizarea comenzii, întâlnirea între clienții firmei de organizare a evenimentelor și reprezentanții firmei de catering, stabilirea datei și locului evenimentului, dezbatere legată de felurile de preparate și stabilirea bugetului, efectuarea achizițiilor de materii prime pe baza unei analize a prețurilor din supermarketuri, producția de preparate și semipreparate, amenajarea spațiului petrecerii, finanțarea aplicației - sponsori, elevi și pro fesori și promovarea acesteia inclusiv în rândul colegilor din alte clase.

În acțiune au fost implicați aproape 40 de elevi, profesorul coordonator Carmen Tordai și maiștrii școlari Szabo Edith și Ieșan Judith. Elevii au acționat fiecare pe partea sa de specializare - bucătari, cofetari, ospătari sau organizatori de banqueting, „produsul finit“ fiind o petrecere cu diverse feluri de mâncare, prăjituri, muzică și ca douri pentru cele trei colege care au „comandat” evenimentul.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.