EDUCATIE 16 iulie 2022

Apel la stăpânii de animale de companie să nu lase deşeuri de animale în spaţiile publice

de Iulia Drăghici - Taraș | 1053 vizualizări

Având în vedere numărul tot mai mare de sesizări privind prezenţa deşeurilor de animale în zonele publice din oraş, Primăria Sfântu Gheorghe face un nou apel la stăpânii de animale de companie să strângă deşeurile de animale atunci când ies la plimbare.

Este neplăcut şi neigienic mai ales pentru copii să se întâlnească cu deşeuri de animale în locurile de joacă din oraş sau în parcuri şi chiar pe trotuare.

Societatea de salubritate TEGA S.A. distribuie periodic saci tuturor celor înregistraţi ca fiind proprietari de câini, iar în oraş sunt amplasate 60 de puncte speciale de colectare pentru astfel de deşeuri. TEGA nu amplasează sacii în aceste puncte deoarece din experienţa anilor trecuţi s-a observat că aceştia dispar în totalitate încă din primele ore, motiv pentru care este preferată distribuirea direct către proprietarii de patrupede.

Primăria Sfântu Gheorghe va amplasa în perioada următoare afişe de conştientizare în locurile de joacă, parcuri etc. pentru a atrage atenţia oamenilor în acest sens.

Sursa: comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.