EDUCATIE 27 aprilie 2020

Ministrul Educației, despre anul școlar: Materia, recuperată în anul școlar viitor

de Covasna Media | 2430 vizualizări

Ministrul Educației, Monica Anisie,  a declarat, luni, la EuropaFM, că mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susține tezele.

Materia pierdută în acest an școlar va fi recuperată în anul școlar viitor.

Totodată, pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele oferă sprijin. Vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru.

În ceea ce privește elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, elevii pot participa opțional la activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, din data de 2 iunie.

Principalele declarații ale ministrului

„Astăzi la ora 14, președintele Iohannis a anunțat măsurile pentru sistemul de învățământ. Prioritățile noastre sunt de a asigura cadrul necesar pentru tot sitemul de învățământ și pentru susținerea examenelor, în condiții de siguranță.

Dragi elevi, profesori și părinți, voi veni cu informații suplimentare referitoare la precizările făcute de președintele Iohannis.

Cursurile rămân suspendate, dar cxontinuă învățarea online, până pe 12 iunie. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele oferă sprijin. Vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru.

Ministerul va elabora ghiduri metodologice pentru toate disciplinele, astfel încât unele conținuturi să fie în anul școlar următor. Se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Referitor la situația școlară, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susține tezele.

Dacă un elev nu are două note, Ministerul va comunica cum se încheie situația școlară. Vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar.

Studenții pot susține examenele online. Fiecare instituție de învățământ superior stabilește modalitatea și data examenelor.

În ceea ce privește reluarea activităților în unitățile de învățământ, elevii din anii de final de ciclu pot reveni în unitățile de învățământ pe 2 iunie doar pentru două săptămâni. Se vor realiza numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

Pentru elevii cu probleme de sănătate sau care au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aparține părinților. Astfel, pregătirea se realizează online.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se susțin conform noii programe. Practic, Evaluarea Națională se susține din data de 15 iunie, iar Bacalaureatul începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulterior.

În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare.

Dragi elevi, profesori și părinți, este o perioadă dificilă pentru toți, vă apreciez eforturile, mă bucur că suntem sănătoși și vă mulțumesc că ați continuat învățarea de acasă. Educația continuă în orice formă.”

Sursa - EuropaFM

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.