EDUCATIE 16 februarie 2022

Școala din Bicfalău intră în reabilitare totală

de Iulia Drăghici - Taraș | 1343 vizualizări

Școala din satul Bicfalău, comuna Ozun, intră în reabilitare începând de săptămâna viitoare, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro primarul Bordás Enikő. În 22 februarie a.c. va fi predat constructorului amplasamentul. Unitatea de învățământ, compusă din trei săli de clasă, va fi reabilitată în totalitate. 

Investiția, care este asigurată în principal din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), se ridică la aproape 900.000 de lei. Lucrarea ar trebui să fie executată în șase luni. 

Școala nu mai este folosită de aproximativ doi ani, ne-a mai precizat primarul, din lipsă de condiții, iar cei peste 80 de elevi și preșcolari din sat învață în săli din Căminul Cultural din apropiere, reabilitat cu câțiva ani în urmă. 

În ceea ce privește infrastructura școlară, Primăria Ozun a eliberat recent și ordinul de reîncepere a lucrărilor pentru reabilitarea Grădiniței cu Program Prelungit din localitatea Ozun. Acestea au fost sistate în decembrie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Startul investiției s-a dat în primăvara anului trecut. 

Aici este vorba despre o lucrare estimată la aproximativ 2 milioane de lei, fonduri europene prin AFIR, finanțată în baza unui contract semnat în 2018. 

Săptămâna viitoare ar urma să înceapă lucrările și la Căminul Cultural din Lisnău, care va fi reabilitat și modernizat. 

Totodată, sunt pregătite documente și pentru începerea lucrărilor pe o serie de străzi, printre care și DC16 și DC16A.

Foto: arhivă 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.