EDUCATIE 25 ianuarie 2018

Școală de patinaj pentru copiii din Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 738 vizualizări

Peste 840 de copii din clasele 0 – IV din municipiul covăsnean participă la cursuri de patinaj la noua arenă acoperită

Cel mai nou patinoar acoperit din România, situat la Târgu Secuiesc, vine în rândul comunității cu o nouă premieră. Marți, 23 ianuarie, au debutat cursurile de patinaj adresate celor peste 840 de copii din clasele 0 – IV din municipiu.

Fiecare copil din școala primară de la fiecare din cele patru școli din localitate va beneficia de pregătire câte o oră pe săptămână la noul patinoar acoperit din oraș.

Încă de la primele ore ale dimineții, marți patinoarul acoperit din Târgu Secuiesc s-a animat prin chicotelile care răsunau din grupul de copii pregătit să încerce gheața și să dea startul școlii de patinaj din municipiu. Printre jaloane și căzături, cei mici își făceau debutul într-un proiect pe cât de îndrăzneț al autorităților, pe atât de benefic pentru comunitate.

„Am început un curs de inițiere în patinaj. Scopul nostru este ca elevii mai mici, din clasele pregătitoare, respectiv din clasa 0 – IV, în mod organizat, cu antrenor, să poată să învețe să patineze. Sunt mai mult de 840 de copii care vor participa la acest proiect numai din municipiul nostru. Eu cred că este un program deosebit de important pentru că în principal îi învățăm pe copii să facă cât mai mult sport, să învețe să patineze, fără ajutorul părinților, care de multe ori nici ei nu știu sau nu au timp să se ocupe de acest lucru. Dacă acest proiect va merge așa cum ne dorim noi, atunci vom da posibilitatea și altor școli din jurul municipiului Târgu Secuiesc, din alte comune, dacă se hotărăsc și directorii de liceu din zonele respective, să vină să participe împreună cu noi la acest proiect. Cred că este benefic și pentru copii și pentru părinți și pentru noi. Ar fi bine ca peste câțiva ani să vă chemăm aici (n.red. la conferință de presă) pentru debutul cursului de inițiere în înot, dar din păcate încă nu avem bazin. Sperăm că se va rezolva și acest lucru”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor.

Cursurile se desfășoară sub atenta coordonare a Petrei Kolarevic, fostă sportivă în lotul național de patinaj din Croația, precum și a altor trei antrenori din echipa de hochei a orașului, HC Bikák.

„Este un program foarte bun pentru că eu consider că este foarte important pentru copiii noștri să facă sport. Acesta este unul dintre puținele orașe care are posibilitatea de a pune copiii pe gheață. Există acest patinoar acoperit și nici nu sunt foarte multe școli în oraș, astfel că s-a ajuns la această oportunitate deosebită pentru toți copiii de a învăța să patineze. Consider că acest sport este unul foarte bun pentru copii. (...) Prima zi a fost foarte bună, dar cu provocări în special pentru că nu știam la ce să ne așteptăm. Nu știam dacă vin copii care au mai patinat sau cei care nu au mai patinat niciodată. Cred că până la urmă toți cei care au venit azi au fost încântați și au vrut să patineze mai mult de o oră”, a spus marți, în fața jurnaliștilor, Petra Kolarević.

Antrenoarea a ținut să sublinieze faptul că programul îi va învăța pe copii bazele în sportul pe gheață și ulterior, dacă aceștia devin interesați să aprofundeze, vor fi îndemnați să se înscrie în cluburi de specialitate, de patinaj sau hochei.  

Taxa pentru fiecare oră de curs este de 3 lei de persoană, bani prin care vor fi remunerați cei patru antrenori. Patinoarul acoperit este pus la dispoziție gratuit de primărie, iar echipamentele, care includ și protecții, sunt oferite gratuit de HC Bikák. Copiii de la școlile mai îndepărtate sunt aduși la orele de patinaj cu microbuzele școlare.  

Cel mai nou patinoar acoperit din România, dotat la standarde naționale și internaționale, a fost deschis publicului în urmă cu câteva săptămâni la Târgu Secuiesc. Investiția, inițiată în 2004 și finalizată în 2017, din fondurile Companiei Naționale de Investiții, a costat 24 de milioane de lei.

Un astfel de program de inițiere în patinaj pentru copiii este programat să înceapă și la Sfântu Gheorghe în luna februarie, în patinoarul mobil acoperit care se construiește lângă Arena Sepsi.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.