EDUCATIE 27 decembrie 2018

9 elevi covăsneni, premiați de Ministerul Educației Naționale

de Iulia Drăghici - Taraș | 2309 vizualizări

Festivitatea a avut loc înainte de Crăciun, la București și a vizat recompensarea rezultatelor la concursurile internaționale

Premianții olimpiadelor internaționale și regionale în anul școlar 2017/2018 au fost recompensați de Ministerul Educației Naționale, joi, 20 decembrie, cu premii bănești, în valoare totală de 2,9 milioane de lei. Din cei 255 de premianți, nouă elevi sunt din județul Covasna.

Opt dintre elevii premiați pentru rezultatele deosebite la concursurile internaționale învață la Colegiul Național „Székely Mikó”, în vreme ce al nouălea este elev al Școlii Gimnaziale „Váradi József”, toți în reședința județului Covasna. Școlarii au fost premiați pentru mențiunile, premiile I, II sau III obținute la Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa sau la Olimpiada Internațională de Limba și Literatura Maghiară „Apáczai Csere János”.

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri: 12.545 lei - premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente). Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei - menţiune (sau diplome echivalente)”, arată un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale, publicat pe edu.ro. 

În cadrul ceremoniei de săptămâna trecută, s-au acordat 255 de distincţii (61 de medalii de aur și premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). Premiați au fost, de asemenea, și profesorii care au pregătit elevii pentru impresionantele performanțe. 

Fondul total de premiere alocat de MEN a fost de peste 2, 9 milioane de lei. 

„Inspectoratul Școlar Județean Covasna felicită elevii pentru rezultatele obținute, pentru efortul lor și al cadrelor didactice care s-au implicat în pregătirea temeinică a acestora pentru performanță”, arată un comunicat de presă al IȘJ Covasna.

Iată lista tuturor premianților:

Sursa foto: Facebook/ Kondor Ágota și IȘJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.