EDUCATIE 29 martie 2023

74 de elevi covăsneni au spus „pas” celei de-a doua probe de la simularea bacalaureatului

de David Leonard Bularca | 391 vizualizări

La a doua probă a simulării de bacalaureat, care a avut loc marți, 28 martie, au lipsit 74 de elevi covăsneni înscriși în ultimul an de liceu. Marți, examenul s-a dat la materia obligatorie a fiecărui profil, deci fie la matematică, fie la istorie. 

„În cadrul simulării celei de a doua probe scrise a examenului național de bacalaureat 2023 (matematică/istorie), au fost prezenți, în județul Covasna, 1174 de elevi, 74 fiind absenți”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) Covasna.

Mai mulți absenți au fost la matematică, a transmis aceeași sursă. 

„Matematică – 724 de elevi, 58 absenți

Istorie – 450 de elevi, 16 absenți”, conform IŞJ Covasna, care a precizat și că nu s-au înregistrat incidente în timpul desfășurării probelor. 

Luni, la simularea examenului de limba și literatura română, au lipsit 133 de elevi

Miercuri, elevii vor susține simularea la proba la alegere a profilului, iar joi proba la limba și literatura maternă, acolo unde e cazul. 

Rezultatele vor fi comunicate în 6 aprilie.

„Rezultatele elevilor nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Acestea vor fi comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simularea națională pot fi trecute în catalog”, se mai arată într-o informare a IŞJ. 

Potrivit IŞJ Covasna, în acest an școlar sunt înscriși 1.248 elevi în clasa a XII-a și a XIII-a zi, seral, din care 1133 de elevi de la învățământ de zi, 115 de la învățământ seral, respectiv 435 de la secție română și 803 de la secție maghiară. 

În anul școlar trecut, în evidențele IŞJ figurau 1205 elevi din clasa a XII-a și a XIII-a zi, seral, frecvență redusă. 

Tot atunci, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor, a fost de 72,55% la nivelul județului Covasna. Din 1076 de elevi înscriși, s-au prezentat 1060. Dintre aceștia, 769 au luat bacalaureatul.

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.