EDUCATIE 28 martie 2023

Peste 130 de absenți la prima probă a simulării de bacalaureat

de Iulia Drăghici - Taraș | 628 vizualizări

Peste 130 de elevi au absentat la prima probă a simulării examenului de bacalaureat, desfășurată luni, 27 martie. 

Proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării naționale a examenului de bacalaureat 2023 s-a desfășurat astăzi, 27 martie, în cele 17 licee din județul Covasna. Au participat 1115 elevi, 133 fiind absenți.

Simularea a început la ora 9:00 și s-a derulat fără incidente.

În data de 28 martie, elevii vor susține simularea probei scrise la matematică sau istorie, în funcție de profil”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

Rezultatele vor fi comunicate în 6 aprilie.

Între timp, mai au loc două probe, respectiv 29 martie 2023, Proba E) d) – probă scrisă –la alegere a profilului şi specializării și 30 martie 2023 - Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă. 

Rezultatele elevilor nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Acestea vor fi comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simularea națională pot fi trecute în catalog”, se mai arată într-o informare a IȘJ. 

Potrivit IȘJ Covasna, în acest an școlar sunt înscriși 1.248 elevi în clasa a XII-a și a XIII-a zi, seral, din care 1133 de elevi de la învățământ de zi, 115 de la învățământ seral, respectiv 435 de la secție română și 803 de la secție maghiară. 

În anul școlar trecut, în evidențele IȘJ figurau 1205 elevi din clasa a XII-a și a XIII-a zi, seral, frecvență redusă. 

Tot atunci, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor, a fost de 72,55% la nivelul județului Covasna. Din 1076 de elevi înscriși, s-au prezentat 1060. Dintre aceștia, 769 au luat bacalaureatul. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.