EDUCATIE 19 septembrie 2020

7 unități de învățământ din județul Covasna intră de luni în scenariul roșu

de Iulia Drăghici - Taraș | 3469 vizualizări

Alte 87 vor desfășura activități didactice atât online, cât și la școală

Pe lângă Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, alte șase unități de învățământ din județ vor intra de luni, 21 septembrie, în scenariul roșu, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Covasna, adică vor derula cursurile exclusiv online.

Este vorba despre Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe, Liceul Tehnologic „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe, Școala Postliceală Sanitară din Sfântu Gheorghe, Grădinița cu Program Normal din Dalnic, Școala Gimnazială „Darkó Jenő” din Dalnic și Școala Specială din Olteni.

În același timp, după noua situație epidemiologică din județ, raportată în 17 septembrie de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna, autoritățile au actualizat scenariile de funcționare și pentru alte 87 de unități de învățământ, care vor derula cursuri conform scenariului galben. 

La scenariul verde rămân cele mai multe unități școlare, adică 209.

Scenariul de funcționare al fiecărei instituții de învățământ se va actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie pe baza ratei incidenței cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate în parte, mai anunță IȘJ.

La nivel național, potrivit Ministerului Educației, sunt 312 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3 - roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online, 4.391 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2 - galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Totodată, alte 12.953 de unități de învățământ vor derula cursuri după Scenariul 1 (S1 - verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

În prima săptămână de școală, la nivelul județului Covasna nu a fost nicio unitate de învățământ în scenariul roșu. 220 de unități de învățământ au început activitatea pe scenariul verde și 83 pe scenariul galben.

Raportarea de vineri, 18 septembrie, privind cazurile de COVID-19, a arătat că în județul Covasna au fost înregistrate 33 de cazuri noi, din 280 de teste prelucrate, astfel că numărul total de îmbolnăviri s-a ridicat la 1.050. Cazuri active erau 274, pentru că 747 de persoane au fost declarate vindecate, iar 29 au decedat.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.