EDUCATIE 19 septembrie 2017

40.000 de lei, burse pentru tinerii talentați

de Iulia Drăghici - Taraș | 984 vizualizări

Aplicațiile se depun până în 16 octombrie

Fundația Comunitară Covasna a lansat, luni, a doua ediție a programului de talente „Bursă de sprijin pentru elevi şi studenţi deosebit de talentaţi, dezavantajaţi social, care participă în sistemul de învăţământ şi trăiesc în Ţinutul Secuiesc”. Fondul proiectului este de 40.000 de lei.

A doua ediție a programului de burse pentru copii și tinerii talentați, cu vârste între 6 și 20 de ani, din județele Covasna, Harghita și Mureș, s-a deschis oficial. Astfel, 40 de tineri din aceste zone, care depun aplicații, vor putea beneficia de câte un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei, care să le folosească în dezvoltarea talentului pe care îl dețin.

„Fondurile se alocă elevilor și tinerilor talentați din cele trei județe: Covasna, Harghita și Mureș. Aplicația solicită documente care dovedesc faptul că aplicantul are abilități peste medie în unul sau mai multe domenii, cum ar fi diplomele și așa mai departe. Totodată, această bursă este un sprijin financiar, deci trebuie documente doveditoare referitoare la venitul familiei. (...) Pe site există o listă cu documentele solicitate. Acestea trebuie strânse la un loc, alături de formularul de aplicație completat, și se trimit ori prin poștă, ori electronic, la adresa Fundației Comunitare”, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Termenul pentru depunere este de 16 octombrie, iar apoi urmează o perioadă de evaluare. Rezultatele vor fi prezentate la sfârșitul anului, în cursul lunilor noiembrie – decembrie.

„Se vor încheia contracte de finanțare cu cei care vor strânge punctajul necesar. Banii vor fi transferați, într-o tranșă, în contul beneficiarului. Acest pas se va realiza în prima parte a anului viitor, pe parcursul lunilor ianuarie, februarie. Este vorba de o sumă de 1.000 de lei de beneficiar”, a mai explicat directoarea Fundației Comunitare Covasna.

Suma totală disponibilă în cadrul programului, de 40.000 de lei, pe care o oferă Fundația Comunitară Covasna, prin Fondul de Talente, înființat în 2015, este obținută prin contribuția unor personalități și întreprinzători locali.

Adresa la care se poate trimite dosarul de aplicare la program este: Asociaţia pentru Ocrotirea Talentelor din Ținutul Secuiesc 520014 Sfântu Gheorghe, str. Bisericii, nr. 1/A, jud. Covasna.

Formularul de aplicaţie împreună cu anexa nr. 1 se trimite şi electronic la adresa: sztt@tehetsegpont.ro

În prima ediție a programului, 42 de tineri, majoritatea din județul Covasna, au fost bursieri ai Fondului de Talente.

Detalii despre program sunt disponibile pe site-ul www.hka.ro.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.