EDUCATIE 31 octombrie 2017

2.500 de lei de la Primăria Sfântu Gheorghe pentru „Dinamită!”

de Iulia Drăghici - Taraș | 677 vizualizări

Proiectul de motivare a tinerilor a primit votul tuturor consilierilor locali prezenți la ședință

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în cea mai recentă ședință ordinară, din 26 octombrie a.c., finanțarea cu 2.500 de lei a unui program motivațional și despre orientarea în carieră dedicat tinerilor din localitate. Evenimentul din cadrul proiectului va avea loc în 19 noiembrie a.c. în reședința județului Covasna, în organizarea și coordonarea Consiliului Tineretului Maghiar din România.

Turneul Dinamită, după cum îl denumesc organizatorii, se va desfășura în sala de conferințe a Centrului Fidelitas din Sfântu Gheorghe, cu începere de la ora 16:00. Intrarea este gratuită și deschisă tuturor tinerilor interesați, cu condiția să se înregistreze în prealabil.

„Sper că nimeni nu va fi confuz auzind acest titlu. Este vorba despre un program motivațional numit „Dinamită! Deschidem orizonturi” și pentru această conferință s-a solicitat contribuția de 2.500 de lei, cu care finanțăm acest eveniment. Să nu se înțeleagă greșit titlul. Este vorba despre un program și nimic altceva”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba în expunerea sa de motive prezentată în fața consilierilor.

Potrivit cererii prezentate de coordonatorii programului către autoritățile din reședința de județ, „obiectivul evenimentului din Sfântu Gheorghe este ca acest program generator de valori să ajungă la cât mai mulți tineri din zonă și din oraș, respectiv să profite de aceste cunoștințe pentru o perioadă îndelungată. (...) Dinamita este o zi de motivare în care tinerii cu succes prezintă idei practice, experiențele lor în diferite teme alese și în anumite cazuri oferă sfaturi participanților. Prezentatorii noștri sunt antreprenori tineri din Transilvania, care prezintă din punctul lor de vedere modalitatea prin care și acasă, în țară, ca și maghiar din Transilvania este posibil să devii un antreprenor și să ai succes păstrând identitatea maghiară. Dorim să întărim acest sentiment în tinerii participanți, respectiv să mărim spiritul antreprenorial. (...) Obiectivul nostru este să îndrumăm, respectiv să arătăm exemple tinerilor din liceu, a studenților, respectiv tinerilor debutanți, a da un impuls pozitiv carierei personale și a carierei de grup”, arată documentul citat.

În rândul invitaților care vor vorbi în fața tinerilor din Sfântu Gheorghe se numără ciclistul paralimpic din Târgu Secuiesc, Oláh Attila și alți doi antreprenori din Sfântu Gheorghe, respectiv Târgu Secuiesc (Kerekes Attila și Rancz Zolt). Pe lista vorbitorilor se găsesc tineri de succes din Odorheiu Secuiesc, dar și Cluj-Napoca.

Conferința „Dinamită” a fost organizată pentru prima dată în luna martie a anului curent la Târgu Mureș. Acolo, peste 200 de persoane au luat parte la eveniment.

Detalii despre înscrieri și eveniment, pe pagina de Facebook MIT - Magyar Ifjúsági Tanács.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.