EDUCATIE 24 septembrie 2020

133 de unități de învățământ din județ trec în online cu ocazia alegerilor locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1300 vizualizări

Numărul unităților de învățământ unde se va suspenda activitatea în perioada 25 – 29 septembrie, pe fondul alegerilor locale, este 133 din cele 303 existente în județul Covasna. 

În perioada 25 – 29 septembrie, se va suspenda activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare. În județul Covasna, activitatea se va suspenda în 133 de unități de învățământ din cele 303 existente la nivel de județ.

În cele 133 de unități de învățământ, procesul instructiv-educativ se va desfășura exclusiv în sistem on-line.

Conducerea unităților de învățământ vizate a fost informată asupra acestei situații.

Procesul instructiv-educativ „față în față” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna pentru săptămâna următoare, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de IȘJ Covasna. 

Inspectorul școlar general Kiss Imre spunea miercuri că hotărârea adoptată de autoritățile centrale este în mare parte bună, pentru că nu se justifica neapărat soluția de a muta în online întreg procesul didactic, așa cum se discuta inițial, chiar dacă este o perioadă grea, cu schimbări de program de la o zi la alta.

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.