EDUCATIE 3 august 2017

12 unități de învățământ, rămase fără directori și după a doua sesiune de concurs

de Iulia Drăghici - Taraș | 1052 vizualizări

Nici după a doua sesiune a concursului de directori de anul acesta nu s-au ocupat toate posturile de director și director adjunct în toate unitățile de învățământ din județ

Cele 33 de posturi de director și 20 de director adjunct scoase la concurs în perioada 17 – 31 iulie nu au fost ocupate în totalitate nici de această dată. În 12 localități nu s-a prezentat nimeni pentru a susține concursul de ocupare a postului de director, iar în 11 nici pentru cel de director adjunct.

„Conform metodologiei, la sfârșitul lunii august în aceste cazuri vor fi numiți prin detașare câte un director și director adjunct pe un an de zile sau până la organizarea unui nou concurs. (...) Dacă se va mai organiza un concurs, va fi doar pentru cei 12 directori și 11 directori adjuncți”, ne-a declarat inspectorul școlar general Kiss Imre.

La concurs s-au înscris 25 de candidați pentru cele 33 de posturi de directori disponibile și 13 candidați pentru cele 20 de posturi de directori adjuncți.

În rândul promovaților se numără 21 dintre directori și 9 directori adjuncți. Examenul a avut doi respinși, câte unul pentru fiecare post, iar câte trei candidați pe fiecare din cele două posturi au fost declarați admiși la examen, dar nu pot să ocupe posturile pentru care au candidat.  

Proba scrisă a avut loc în 17 iulie, iar în perioada 19–31 iulie s-au desfășurat probele de interviu și prezentare a curriculumului vitae.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.