EDUCATIE 5 mai 2011

„Marea povestire” la Liceul Teoretic Mircea Eliade

de Andreea Dabija Kelemen | 575 vizualizări
Campania Globală pentru Educaţie are loc pentru prima oară la Liceul din Întorsura Buzăului Este prima dată când Liceul întorsurean „Mircea Eliade” participă la Campania Globală pentru Educaţie, care anul acesta are titlul „Marea povestire”, iar sloganul este unul extrem de puternic „Este un drept! Fă-l un drept! Educaţia pentru fete şi femei!”. Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment anual, desfăşurat la nivel mondial şi are ca principal scop atragerea atenţiei publice asupra importanţei accesului

Campania Globală pentru Educaţie are loc pentru prima oară la Liceul din  Întorsura Buzăului

Este prima dată când Liceul întorsurean „Mircea Eliade” participă la Campania Globală pentru Educaţie, care anul acesta are titlul „Marea povestire”, iar sloganul este unul extrem de puternic „Este un drept! Fă-l un drept! Educaţia pentru fete şi femei!”.

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment anual, desfăşurat la nivel mondial şi are ca principal scop atragerea atenţiei publice asupra importanţei accesului la educaţie. Coordonatorul naţional este încă din anul 2001 Organizaţia Salvaţi Copiii, aceasta împreună cu diverse asociaţii de caritate, sindicate, cadre didactice şi elevi promovează campania încercând astfel să impresioneze liderii de opinie şi autorităţile în legătură cu statisticile îngrijorătoare precum cele recente care arată că 115 milioane de copii nu au fost niciodată la şcoală! Anul acesta sloganul este axat astfel, fiindcă este îngrijorător faptul că din cele 115 milioane de copii care nu au avut acces la educaţie, 58 de milioane sunt fete, iar două treimi dintre adulţii analfabeţi sunt femei.

În cadrul acestui eveniment toţi diriginţii claselor liceului „Mircea Eliade” sunt nevoiţi să ţină în această perioadă, ore de dirigenţie concentrate pe tema „Marea Povestire”.

Ieri după-amiază, coordonatorul principal al proiectului, profesoara Doina Pătrunjel, a dat startul acestor ore speciale, unde elevii clasei a IX-a C1 au dezbătut problema importantă a educaţiei şi au încercat să găsească metode şi soluţii concrete pentru schimbarea situaţiei. Urmează ca până la sfârşitul săptămânii şi ceilalţi profesori să susţină orele de dirigenţie cu tema dată.

Al doilea eveniment important va avea loc în cursul acestei zile la Biblioteca Orăşenească Întorsura Buzăului, unde pe lângă elevi sunt aşteptaţi şi părinţii acestora, şi desigur sunt invitaţi şi reprezentanţii comunităţii locale. Elevii vor prezenta mărturii ale persoanelor care au avut de suferit din cauza lipsei educaţiei sau dimpotrivă, care au avut succes în viaţă datorită accesului la educaţie. De asemenea va fi vizionat un film cu testimonialele unor grupuri de fete, va fi prezentată povestea unei personalităţi româneşti de succes, iar la finalul programului este organizată expoziţia şi prezentarea de postere cu femei de notorietate, urmată de o dezbatere la care organizatorii speră să se implice toţi cei prezenţi.

La sfârşitul săptămânii, în sala de sport a Liceului „Mircea Eliade”, fiecare clasă va prezenta posterul de promovare a campaniei şi vor vota pentru promovarea educaţiei cu anumite ştampile confecţionate de ei personal. Mulţumiri se îndreaptă către toate cadrele didactice implicate şi în mod special coordonatorului principal, profesoara Doina Pătrunjel, profesoarei de arte plastice Laura Suciu şi reprezentantului CDI, profesoara Camelia Mantaroşie.

În anul 2008, Şcoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” a fost singura şcoală din judeţul Covasna înscrisă în această Campanie Globală a Educaţiei, tot în acel an a intrat în Cartea Recordurilor ca având cea mai mare lecţie din lume, cu un număr de 1.200 de participanţi. La acel moment campania era tot sub coordonarea profesoarei Doian Pătrunjel, care a ajuns acum la a patra experienţă de acest gen, aducând anul acesta evenimentul şi în cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade”.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.