OPINII 22 octombrie 2020

EDITORIAL. Viaţa şi politica între viruşi mortali

de Dumitru Manolăchescu | 1311 vizualizări

Încep să-mi pierd răbdarea şi „uzul raţiunii”, sunt împărţit între doi viruşi care ne domină viaţa şi provoacă moartea lentă a speranţelor: virusul  SarsCov2, care ne omoară pervers în calitate de Covid 19, şi virusul politic majoritar de şanţ – căci Parlamentul semianalfabet al României nu-i altceva decât un mizerabil şanţ. Nu reuşesc să mă despart de viruşii ăştia, oameni foarte apropiaţi s-au infectat ba cu unul, ba cu altul şi începe să mă doară neputinţa mea, dar mai ales neputinţa noastră, ca societate, în a pune măcar puţină ordine în haosul creat de aceşti politicieni infectaţi de hoţie, ticăloşie, minciună şi prostie în 30 de ani de guvernări nenorocite, care au pus pe butuci nu doar sistemul medical românesc, ci orice înseamnă implicarea oamenilor deştepţi, oneşti, corecţi în politică.

Niciun ministru, niciun parlamentar, niciun şef de partid care jură că n-o să aibă altă grijă decât binele şi sănătatea românilor n-au reuşit să pună la dispoziţia românului deştept, prost, panicat, manipulat, neinformat – că pe-acolo suntem 90% dintre noi – un „îndreptar”, un „abc” al comportamentului unuia care se infectează fără voia lui, fără ştiinţa lui cu SarsCov2. Să ştie amărâtul de om exact ce trebuie să facă dacă are simptome de Covid 19.

Totul e teorie până când te atinge personal. Am văzut asta la „justiţiarul” Băsescu, a apărat procurorii DNA până când Codruţa a pus în braţele judecătorilor dosarul lui frate-su. Acolo s-a terminat justiţia, au început relaţiile fraterne şi fireasca dorinţă să-l aperi pe omul cu care împărţeai acelaşi sânge. Sunt mulţi oameni în ţara şi în lumea asta care nu cred până nu văd. Dar devine periculos ca guvernul României să aştepte până când se infectează preşedintele României pentru a pătrunde cu lămuriri clare, pe înţelesul tuturor în materie de Covid 19, până în ultima bojdeucă ascunsă prin dealurile Moldovei, Dobrogei sau HarCovului.

Nu am multe reproşuri către corpul medical sau ministrul Sănătăţii. Au făcut şi ei ce s-au priceput, ce le-a dat voie „moştenirea” cumplită de incompetenţă şi hoţie în sistemul nostru de sănătate. Dar ar fi bine să înţeleagă şi ei că apariţiile televizate nu ajung, e nevoie să folosească autorităţile locale şi absolut orice mijloc de informare pentru a livra românilor o listă cu ce trebuie şi ce nu trebuie să faci în caz că ai simptomele bolii. După aia rămâne de văzut ce-ţi oferă sistemul medical neperformant românesc, dar măcar ştii care sunt primii paşi. Mi-ar fi plăcut să găsesc în cutia poştală o listă cu „ce aveţi de făcut dacă...”, evident bilingvă. La alegeri se poate, atunci găsiţi bani, acum nu?!

Politică acum, că de-aia suntem aşa de împărţiţi. Mă uit la ei, la absolut toţi, şi-mi vine să le strig: bă, v-aţi tâmpit de tot? L-au pus pesediştii paznic la „stâna” Consiliului legislativ pe „lupul” Florin Iordache. Unul care a distrus ţara asta cu nişte legi ale Justiţiei demne de o ţară care nu s-a despărţit de dictatura „celui mai iubit fiu al poporului”, nu de o Românie europeană. Bun, l-au pus, au majoritate în Parlament, îşi permit orice, n-au nicio treabă cu reforma clamată de Ciolacu şi doctorii pe care şi i-au pus demonstrativ pe listele pentru Parlamentare. Dar n-au ieşit la socoteală nişte voturi, adică l-au votat pe Ciordache şi alţii decât iresponsabilii majoritari. Şi dă-i, şi luptă frate de dreapta cu frate de dreapta, dă-i şi înjură şi acuză penelist pe userist şi userist pe penelist, că ăia aveau interes, că ăia n-aveau cum, că nu erau destui... Dar voi, menestrelilor, dacă tot v-aţi dus la vot, nu v-aţi vorbit, nu v-aţi înţeles între voi? Nu reuşiţi să comunicaţi nici măcar în situaţii-limită şi vreţi să ne convingeţi că veţi guverna armonios împreună după ce veţi câştiga, cumva, alegerile?!

Să vomiţi, ori să urli: terminaţi, proştilor! Voi vă certaţi şi PSD-ul defilează, îşi pune oameni peste tot ca să-şi asigure o opoziţie „constructivă” în viitorul legislativ. E clar că n-aveaţi cum să-l impuneţi pe onorabilul candidat minoritar Augustin Zegrean în detrimentul unui impostor pesedist majoritar precum Ciordache. Dar măcar adunaţi şi voi nişte amărâte de voturi, acolo, n-aţi fi fost penibili cu doar 41 de voturi din vreo 250 exprimate. Lăsaţi dracului calculele meschine, că se satură lumea de certuri fratricide şi vă treziţi din nou minoritari după 6 decembrie. Vă interesează doar micile voastre interese, n-aveţi chiar nicio treabă cu ce vrea Ţara?!

Aud că votul de ieri nu-i valabil, n-a prea fost cvorum, poate fi atacat la CCR. Care ştim noi cum va judeca. Oricum, asta nu împrăştie senzaţia persistentă de penibil pe care liberalii şi useriştii şi-au lipit-o şi cu această ocazie pe frunte. Ruşine, amărâţilor! Poate veţi descoperi „duşmanul politic comun” şi veţi înceta să vă luptaţi, ca proştii, între voi. Doar să nu fie prea târziu, pentru că răbdarea alegătorilor are o limită pe care tocmai sunteţi pe cale s-o atingeţi.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.