OPINII 7 iunie 2019

EDITORIAL. „Vampirii” de la Autostrăzi şi „ştirile pozitive” de la Chirieac

de Dumitru Manolăchescu | 908 vizualizări

Cum sug ei „sângele poporului”, ca nişte vampiri ce sunt! De CNAIR vorbesc, de ăia care ar trebui să ne facă autostrăzi, să se ocupe de infrastructura rutieră. Nişte sugative din banii noştri, contra nimic. Nici măcar bun simţ nu au, iau salarii şi prime uriaşe păcălind populaţia cu promisiuni niciodată îndeplinite. Se „chinuie” cu câteva sute de metri de autostrăzi pe an fără o minimă reparaţie morală: să-şi ceară scuze posesorilor de permise de conducere pentru incompetenţă, ticăloşie, prostie şi lăcomie. Eventual să-şi dea demisia pentru că sunt proşti. Dar „aiasta nu se poate”, n-au auzit de demisie, iar dacă sunt daţi afară azi, poimâine îi vezi la loc. Pe aceleaşi funcţii de decizie.

Am mai scris despre sugativele, despre vampirii ăştia de la Infrastructura Rutieră. N-aş fi insistat dacă nu m-ar fi apucat o durere de cap persistentă citind o ştire: băieţii ăştia „deştepţi”, pupaţi peste tot de toate guvernele României, indiferent de culoarea politică, dau mii de euro unor agenţii de ştiri, ziare şi ce-or mai fi („formatori de opinie”, cum ar veni) pentru publicarea „ştirilor pozitive”. Ceva gen: „Noi la CNAIR muncim, ne spetim pentru bunăstarea populaţiei pe şoselele patriei, dar munca noastră, efortul nostru, sacrificiul nostru nu sunt cunoscute şi recunoscute. De aceea avem nevoie de o Medie corectă, obiectivă, care să nu ne critice, ci să ne laude şi să prezinte metru cu metru toate drumurile pe care le construim”.

Sigur, CNAIR are propriul serviciu de comunicare, dotat cu 15 oameni bine plătiţi, dar cum să nu apelezi tu la „specialişti” pe banii statului? Deci Bogdan Chirieac, tartorul de la DC News, o agenţie obscură care se ocupă prioritar şi contra-cost de ştirile pozitive despre activitatea Guvernelor PSD-ALDE, primeşte 10.000 de euro pentru a difuza publicului larg „ştiri pozitive” de la CNAIR. Ce înseamnă asta? Prietenii Antenelor şi României TV vor avea parte de ştiri pozitive şi comentarii super-obiective în favoarea şmecherilor de la Autostrăzi. Ştiţi stilul: se munceşte, se face treabă, nu se doarme nici noaptea, se lansează proiecte, licitaţii, să nu ne grăbim, moştenirea trecutului etc. O să le vedem şi pe alte posturi TV, dacă unii şi alţii vor pune botul.

Singura problemă a băieţilor ăstora deştepţi e că, oricât de mulţi bani ar da ca să cumpere Media cumpărabilă, nu vor reuşi să schimbe realitatea dramatică pe care o vezi în fiecare zi pe care o petreci pe drumurile (eventual autostrăzile) patriei. Iar realitatea e sumbră: niciun drum, nicio autostradă nu ţine mai mult de-un an de zile, după prima iarnă apar gropi în asfalt pentru că ori se fură, ori nu se ştie. Asta e încă o întrebare: frate, ăştia chiar nu ştiu să facă un drum, adică sunt sincer proşti, ori sunt hoţi şi nu pun ce trebuie în compoziţie?!

Altfel spus, indiferent câte zeci de mii de euro din banii Guvernului PSD-ALDE vor da şefii CNAIR pentru difuzarea „ştirilor pozitive”, drumurile României vor fi la fel de proaste, afectând în fiecare moment siguranţa în trafic. Dar siguranţa contribuabililor este întotdeauna pe ultimul loc într-o ierarhie a importanţei: întâi şi-ntâi dăm lefuri mari şefilor şi şefuţilor de la CNAIR, apoi plătim ştirile pozitive prioritare ca să păcălim asistenţa, iar pe undeva pe locurile 4-5 vine şi treaba cu siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Ca să vezi toate astea n-ai nevoie de informaţii „pe surse”, nu-i nevoie decât să mergi pe nişte autostrăzi care dau în gropi după nici un an de la tăierea „pamblicii”, ca să nu mai vorbesc de drumurile naţionale terorizate de lenea, dispreţul şi incompetenţa aceloraşi mari autorităţi, consilii, comitete şi comiţii plătite ca să asigure o circulaţie sigură pe nişte drumuri sigure.

E mult mai uşor, aşadar, să plăteşti un „vampir” de presă ca să transforme „noroiul” în „diamante”, decât să te-apuci de treabă cinstită şi să faci dracului nişte drumuri ca lumea în ţara asta! Ce ticăloşi!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.