OPINII 20 februarie 2019

EDITORIAL. Tripleta DDT vrea să ne scoată din Europa. Ce facem?

de Dumitru Manolăchescu | 724 vizualizări
Sursa foto - Max Pixel
Sursa foto - Max Pixel

Nu-mi dau seama cât de mult sau cât de puţin înţeleg românii din ce face acum coaliţia antinaţională PSD-ALDE-UDMR în materie de finanţe, legi cu dedicaţie, Justiţie pentru infractori. Într-o exprimare de tribunal american ar suna cam aşa: „DDT împotriva României şi Uniunii Europene”. Coaliţia de la Putere nu mai vrea România în Uniunea Europeană, asta-i extrem de limpede: tot ce spune şi ce face UE e greşit şi deserveşte României, tot ce face alianţa PSD-ALDE-UDMR sunt acte de bunăvoinţă pentru care, ai dracu’ românii ăştia!, poporul nu e suficient de recunoscător. Cum spunea d-na prim-ministru? „Am scos ţara din noroaie”... Fină aluzie, atât de fină precum coafura blondei secretare din Videle. Adică vedeţi bă, amărâţilor, vă scoate PSD din sărăcie şi voi aveţi neobrăzarea să nu pupaţi inelul Sultanului?! Vă daţi pe mâna dreptei lui Soros, vă vindeţi multinaţionalelor?! Prin urmare, PSD-ALDE îşi strânge armata de fani ai euroscepticismului şi-i aşează în poziţie de luptă pe acest front.

Cum se traduce asta în mintea celor manipulaţi de propaganda Puterii e simplu: votând cu PSD şi ALDE, votăm pentru suveranitatea României. Înţeleg că PSD nu mai este dorit în grupul Socialiştilor europeni, cu care dealtfel n-are nicio legătură, iar iliberalii lui Tăriceanu au mari şanse să se despartă de grupul Popularilor, care înghit foarte greu alianţa cu PSD, profund toxică pentru statul de drept. „Sursele” europene admit că PSDragnea se va despărţi de socialişti şi va intra în grupul Suveranilor, unul proaspăt constituit de Italia şi Ungaria anti-UE prin vocile unor lideri precum Matteo Salvini şi Viktor Orban. Cu iliberalii români nu se ştie ce va face Tăriceanu, dacă-l va urma pe Dragnea vor intra şi ei, la grămadă, în grupul euro-scepticilor „suverani” peste nimic.

Asta ne pregăteşte Dragnea cu mâna ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Ei nu luptă cu Codruţa Kovesi, acuzaţiile care i se aduc fostei şefe DNA sfidează şi bunul simţ comun, nu doar pe cel juridic. Ţi se poate imputa că ai adus în ţară un fugar urmărit şi condamnat de Justiţie? În mod normal, nu. Uite că Gargamel o face, folosindu-se de fata unui consilier PSD de Constanţa care a ajuns şefă la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor. Un soi de „tribunal al poporului” de pe vremea lui Stalin. Vine trecutul după noi şi mulţi nu-şi dau seama cât de periculos trăim.

Dar, repet, nu despre Codruţa e vorba, ci despre poziţionarea electorală antiUE a Puterii din România. Despărţirea pasageră de Uniunea Europeană va fi preţul pe care îl vom plăti dacă vom continua să privim de departe, cu indiferenţă, realitatea din ţară,  din Europa şi din lume. Dacă ne vom mulţumi cu firimiturile rămase de la masa ciocoilor mai vechi şi mai noi de prin Teleorman şi alte judeţe „ocupate” de sărăcia şi analfabetismul întreţinute cu bună ştiinţă de Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu. Pentru că, se ştie, votul n-are miros, unul cumpărat cu kilul sau promisiunea are aceeaşi valoare cu ăla băgat în urnă în cunoştinţă de cauză. Ne vom extrage, brusc, din UE şi vom adera la... cred că nimeni nu ştie la ce, probabil la Liga Statelor Suverane încă nenăscută, dar perfect posibilă; o găselniţă stupidă şi fără perspective. De fapt, cred că dorinţa intimă a PSD-ALDE-UDMR este să revenim la ce-am fost, la vremea când, în 1946, Uniunea Populară Maghiară vota alături de Partidul Comunist din România pentru comunizarea acestei ţări. O vreme când alegerile se măsluiau, când membrii Partidului Conducător şi-ai aliaţilor lui nu puteau fi controlaţi, contrazişi, ameninţaţi de Justiţie. Ăsta este idealul politic real al acestei triplete politice; câtă vreme suntem membri ai Uniunii Europene trebuie să păstrăm măcar aparenţele de normalitate şi legalitate, ori asta nu convine deloc unuia care-i cheamă pe ziarişti în baie, să-i lămurească cum şi cine le-o trage...

În aceşti termeni va decurge campania electorală care a început, deja, prin acuzarea cu mânie proletară a Codruţei Kovesi. Armele Puterii sunt minciuna, manipularea mediatică şi Justiţia lui Gargamel. Armele noastre? Opoziţia unită, protestele paşnice de stradă şi prezenţa masivă la vot. Greu să le ai pe toate trei, aşa este, dar daţi-mi voie să cred că se poate. Parcă văd că ne vom aminti de-o vorbă a lui Băsescu: nu pot ei fura cât putem noi vota! Vor încerca să ne sperie, să ne frângă sentimentul proeuropean, să ne despartă, să ne dezbine. Vor încerca, mai ales, să-i împiedice să voteze pe cei din Diaspora. Depinde de noi să nu le reuşească nimic din ce şi-au propus. Suntem mai mulţi, mai deştepţi şi mai puternici decât ei, trebuie s-o demonstrăm şi la vot!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.