OPINII 17 martie 2021

EDITORIAL. Terorismul de partid şi de stat

de Dumitru Manolăchescu | 1458 vizualizări
Sursa foto - Facebook @DianaSosoacaOficial  · Politician
Sursa foto - Facebook @DianaSosoacaOficial · Politician

„Terorismul de partid” este ilustrat cu convingere lăbărţat vorbăreaţă de un senator al României: Diana Iovanovici Şoşoacă. Care apare în Parlament, combate, vorbeşte şi dă interviuri fără mască. Şi fără regrete. Şi fără amenzi sau observaţii critice din partea mai-marilor Senatului. Femeia face ce-o taie şi când o taie capul. De pildă, apare la posturi TV cu un tricou pe care scrie „Senator terorist”. Asta ca să-i tragă o scatoalcă premierului Florin Cîţu, care i-a numit „terorişti” pe cei care atentează la sănătatea poporului luptând împotriva regulilor de conduită publică hotărâte de Guvern în pandemie. Dur premierul, dar ineficient – dovadă replica  „senatorului terorist” la o televiziune arondată actualei Opoziţii.

Ce nu pricep eu e de ce nu o acuză dl. Cîţu, sau dl. Arafat, sau domnii procurori pe senatoarea Şoşoacă şi alţii ca ea de „zădărnicirea combaterii bolilor”? Ar fi mai eficient, poate ar fi obligată cumva să poarte mască măcar în Parlament. Cum să nu fii terorist când tu, demnitar al statului român, faci mişto de restricţiile impuse prin lege de Parlamentul din care faci parte? Cum se cheamă inconştientul care declară Pandemia inexistentă într-o ţară în care mor sute de oameni în fiecare zi şi se infectează alte câteva mii, în timp ce în secţiile ATI suferă cumplit peste 1000 de oameni?! „Terorist” mi se pare un alint. E mult mai rău. Doar că n-are cine să i-o spună.

 O secondează mai puţin talentatul şef de partid AUR, George Simion. Ăsta face scandal la graniţa cu Republica Moldova. Are interdicţie să intre în ţara vecină, aşa că foloseşte momentul ca să-şi arate „patriotismul” montat artificial în sigla partidului. N-a scos o vorbă despre unirea cu moldovenii de peste Prut de când e parlamentar, dar face circ la graniţă, să scrie presa câte ceva, să se mai audă şi de „luptătorul” unionist Simion, nu doar de agramatul Daniel Ghiţă din ringul politic pesedist împănat cu luptători K1.

Ei şi alţii ca ei sunt „teroriştii de partid” care acţionează predilect în Parlament, pe străzi, în pieţe în care se mai adună privitori curioşi. Nepericuloşi, cel puţin deocamdată. Nu sunt foarte mulţi cei care îi urmează în proastele obiceiuri anti-botniţă, anti-restricţii şi anti-vaccin. Dar noile tulpini Sars-Cov-2 prind rapid rădăcini, până să ajungem la 30% populaţie vaccinată vor mai muri sute sau mii de români. „Teroriştii” coronasceptici ar trebui să poată fi acuzaţi măcar de dispreţ faţă de poporul român, de lipsă de empatie, de prostie şi teribilism dăunător ţării.

„Teroriştii de stat” sunt funcţionarii  bugetari care nu-şi fac treaba pentru care sunt plătiţi, care nu lucrează pentru statul care-i plăteşte, care n-au nicio treabă cu jurământul, cu profesia, cu rigorile ei. Care merg la chefuri cu zeci de amici de aceeaşi teapă – primari, afacerişti penali, magistraţi. Nu-mi dau seama dacă e doar inconştienţă şi iresponsabilitate. Cred că e vorba şi de o uriaşă doză de prostie cu ştaif.

Împotriva acestui tip de terorism de partid şi de stat trebuie luptat cu arme adecvate. Cu „biciul” legii, nu cu blânde strigături metaforice. Nu ajunge să-i faci terorişti, trebuie să-i obligi să respecte legea.

Se apropie, încet dar sigur, o carantină la nivel naţional. Sunt deja câteva judeţe mari în care se vor introduce măsuri excepţionale. S-ar putea ca paştele catolic de la începutul lunii aprilie să fie puţintel obstrucţionat şi în Covasna, nu mai avem mult până la scenariul roşu, după care... Dumnezeu cu mila şi Cîţu cu carantina. Nu-i de joacă, nu reuşim să găsim un vaccin la care noile tulpini de virusuri să nu se adapteze rapid.

Vom vedea ce înseamnă „terorismul de partid” în carantină. Dacă şi atunci sinistrele figuri din unele partide şi instituţii îşi vor bate joc de boală, de viaţă, de vaccin, de mască, de oamenii care respectă regulile fără a fi pedepsite, trase la răspundere într-un fel care să-i doară, atunci ne merităm soarta.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.