OPINII 2 iulie 2018

EDITORIAL. Ponta, Nicolae, Nicolicea, Iordache: ei să fie viitorul?!

de Dumitru Manolăchescu | 665 vizualizări

Ne mulţumim cu epigoni de talia celor patru din titlu? Vede cineva viitorul României în mâinile acestor indivizi? Dacă da, e periculos pentru ţara pe care ne-am dorit-o cu 28 de ani în urmă. Dacă nu, mai avem încă speranţe.

Ideea e că ne inundă nu doar ofensiva apelor revărsându-se peste diguri prost făcute, ci şi ofensiva ticăloşiei, prostiei, arivismului. Cu apele ne-am învăţat, ne fac praf de când lumea, eu le ştiu de prin 1970, când am asistat la primele mari inundaţii din Covasna, tot la Băcel se întâmpla, şi atunci Arpi Bartha, fotoreporterul de la „Cuvântul Nou“, a făcut o poză irepetabilă: o cruce cu Isus Hristos răstignit, înconjurat de ape tulburi, adânci şi negre. Un fir de lumină într-o mare de întuneric. Un mesaj care a rezistat 50 de ani şi e valabil acum mai mult decât oricând.

Cu ofensiva prostiei, ticăloşiei şi hoţiei ne învăţăm mai greu. Speranţa celor care ne cred şi pe noi proşti, ticăloşi şi hoţi e că până la urmă vom ceda. Pardon, n-o să se-ntâmple aşa. Îşi vor lua ei, nenorociţii, valijoara cu bani nemunciţi şi vor intra în cartea neagră a istoriei României. Va fi un ultim cadou din partea unei naţiuni care întoarce mereu şi celălalt obraz. Până când durerea devine insuportabilă.

Dacă la moţiunea de cenzură ne-am pus speranţe în Ponta şi partidul lui, e timpul să ne revenim: nimic nu-l califică în finala meciului pe care îl are de jucat în „grupa hoţilor“ cu Nicolae, Nicolicea, Iordache. De Dragnea nu voi scoate nicio vorbă azi, pe el trebuie să încercăm să-l uităm, exerciţiul ăsta face bine la nervii capului... Ziceam, aşadar, zilele trecute că o bucată din PSD nu se poate să nu corespundă cerinţelor unei majorităţi pro-europene necorupte, care să formeze un guvern de uniune naţională până la alegerile din 2020. Un guvern, adică, din care să nu lipsească PSD, că el are majoritatea în Parlament. Care să fie, însă, bucata aia?

Ia să vedem: urmaşii declaraţi ai actualului preşedinte PSD sunt cei din titlu; mă rog, mai puţin Victor Ponta, acum are un alt partid. Dar ce să faci cu ăştia?! Ponta, care se vrea acum un salvator al naţiei, avea cu patru ani în urmă, adică la alegerile din 2014, aceleaşi vorbe „frumoase“ despre partenerii europeni şi controlul asupra Justiţiei ca „adversarii“ lui politici din PSD-ul de azi. Ponta spera atunci în subordonarea Justiţiei partidului pe care-l conducea şi-o declara public fără reţinere. Aceluiaşi Ponta i se rupea de nemţi, de francezi, de englezi, în general de oricine nu era pe „felia“ lui antiJustiţie. Exact asta fac acum „epigonii“ Nicolicea, Nicolae, Iordache. Am spus că de Dragnea nu vorbim azi.

Încearcă unii să ne prindă într-o capcană, îşi fac partide sau le învie din morţi pe cele vechi şi ne aburesc cu promisiuni şi sloganuri despre „schimbarea la faţă“. Victor Ponta şi Gabriel Oprea, Pro România şi UNPR: nişte lupi moralişti care se agaţă de oportunităţi. Nu-i credeţi, ei vor reveni la vechile obiceiuri cu prima ocazie, îşi pot schimba doar părul, nu şi năravul.

Ce vreau să spun, de fapt: în PSD încă nu s-a arătat adevărata schimbare la faţă. Nu ştim cine i-ar putea locul inamicului public nr. 1, iar dacă-i vorba de Nicolicea, Nicolae, Iordache susţinuţi de Ponta, mulţumim, nu-i nevoie. Mai bine staţi acolo, cu dublul condamnat în frunte, până ajungeţi la 15% la viitoarele alegeri parlamentare. Pentru că asta vă aşteaptă, trendul PSD e descendent şi nu se văd semne de revigorare. Proiectul de lege cu pedepsirea antiromânismului... Dacă doar la asta v-aţi gândit, e foarte puţin. I-aţi luat şi pe liberali lângă voi în proiectul ăsta, foarte bine, tot penibili sunteţi. Dar vom mai vorbi despre ultima găselniţă PSD-PNL-ALDE în materie de apărare a patriotismului luminat de lanterna chioară a Parlamentului.

Speranţele noastre nu la ei stau, e timpul să găsim resurse politice noi, partide noi, oameni nepătaţi, dacă se poate şi deştepţi. Ştiu că-i greu, dar mai ştiu şi că nu-i imposibil. Ceva se-arată la orizont, mă gândesc la Cioloş, la Vlad Voiculescu, la Dan Barna şi la mulţi alţii din România Împreună şi USR. S-ar putea să schimbe nişte garnituri uzate şi PNL, eu încă mai cred că liberalii vor fi remontaţi de Iohannis. Important e să ştim ce şi pe cine vrem.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.