OPINII 22 mai 2019

EDITORIAL. Noii miliţieni şi securişti

de Dumitru Manolăchescu | 1030 vizualizări
Sursa foto - psd.ro
Sursa foto - psd.ro

Geme propaganda roşie de acuze la adresa fostei Securităţi, reunite parşiv sub alte sigle instituţionale post-revoluţionare. Politicienii corupţi, condamnaţi, urmăriţi sau cercetaţi penal vorbesc despre „statul paralel” şi vârfurile sale de lance – DNA, SRI, DIICOT, procurori şi judecători independenţi, toţi cei care judecă dosarele de mare corupţie cu capul lor, nu cu mintea speriată de puşcărie a „şefului politic suprem” – ca despre un pericol de moarte pentru democraţia românească. Împotriva lor, împotriva acestor instituţii care nu-i lasă să fure cât vor se ridică spânzurători publice pe la Antene şi RTV-euri, ori prin ziarele stipendiate de baroneţi şi arendaşi locali.

Dacă te uiţi atent la situaţie, constaţi că „statul paralel” atât de des invocat sunt chiar ei, corupţii transpartinici adunaţi într-o mare adunare comparabilă cu o sectă; nu degeaba l-au declarat avocaţii pe preşedintele PSD un soi de „dumnezeu”... Uite că dumnezeul lor are chip, înfăţişare şi procese la tribunal. Nu va sfârşi, glorios, pe cruce, nu va naşte o nouă lume şi nu-l va invoca în rugăciunile dintr-o posibilă capelă de închisoare decât pe Iohannis, vinovatul de serviciu.

Acest „stat paralel” construit în ani de zile de dumnezeii ăştia mici, corupţi şi netrebnici are aderenţi. Au reînviat Securitatea şi Miliţia ca instituţii, le-au dat alte nume şi le-au impus alte obiceiuri, „meseriaşii” plătiţi din banii noştri s-au vopsit în culori vesele, umaniste, recită versuri din şi despre Eminescu, nu-ţi mai dau cu ghioaga-n cap din prima. Au „manere”: îţi cer „parola” ordonată de partidul aflat la Putere şi te bagă-n dubă doar dacă te arăţi dispus să strigi sau să ridici deasupra capului vreo lozincă sau pancartă împotriva liderilor politici ai „sistemului” corupt.

S-a întâmplat la Topoloveni, la Târgovişte, e posibil să se-ntâmple oriunde o mână de oameni strigă sau agită pancarte împotriva „regimului” Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu. Nu mai există libertatea de expresie, nu mai avem dreptul să ne adunăm mai mult de zece oameni la un loc şi să ne manifestăm nemulţumirea sau revolta.  Regimul unor analfabeţi şi corupţi nu respectă Constituţia României, care garantează aceste drepturi. Instituţiile acestui „stat paralel” te privează de drepturi şi libertăţi în numele „drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti” clamate la televiziunile prietene.

Nu te mai bat, nu te mai bagă-n dubă Securitatea şi Miliţia. O fac lucrători energici şi fideli regimului DDT, cei de la Poliţie şi Jandarmerie. Gradaţi şi butonaţi care ascultă orbeşte ordinele venite de la Partidul Conducător prin gura şefilor (in)direcţi. Acestor oameni aş vrea să le amintesc un singur lucru: după al doilea Război Mondial au fost condamnaţi la ani grei de închisoare sau executaţi o mulţime de ofiţeri şi funcţionari nazişti care au executat orbeşte ordinele superiorilor, omorând inutil, în numele unei inexistente „rase superioare”, sute de mii de oameni nevinovaţi. Ce vreau să spun e că nimeni nu este obligat, cel puţin în România anului 2019, să nu gândească! Nimeni nu este obligat să fie prost, să execute ordine care încalcă demnitatea umană, Constituţia României sau tratatele internaţionale. Procurorii cercetează deja felul în care săptămâna trecută au executat orbeşte nişte ordine tembele câţiva poliţişti şi jandarmi super-inteligenţi din Topoloveni şi Târgovişte, abuzând şi lipsind de libertate câţiva cetăţeni paşnici care agitau lozinci împotriva Puterii.

Altfel spus, stimaţi tovarăşi în ascultătoare uniforme, nimeni nu poate obliga pe nimeni să fie prost, rău sau slugă prea-supusă, chiar dacă acel „nimeni” este ministru de Interne, şef de mare partid, grad superior sau funcţie importantă în Poliţie şi Jandarmerie. Cei care execută ordinele fără să judece, fără să gândească, fără să înţeleagă „cum” şi „de ce” o fac pe proprie răspundere. Aceşti prea-supuşi executanţi negânditori ai unor ordine de la partid pot fi numiţi noii securişti şi miliţieni ai „statului paralel” DDT.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.