OPINII 12 iunie 2019

EDITORIAL. Hopaaa, guvernul PSDăncilă nu mai are bani!

de Dumitru Manolăchescu | 1346 vizualizări
Sursa foto - psd.ro
Sursa foto - psd.ro

Dacă nu eşti bugetar sau pensionar poţi să şi mori de râs, dar câţi mai sunt în ţara asta nebugetari şi nepensionari?! Deci să nu ne râdem, că-i de plâns. Despre haosul din guvernarea PSDăncilă vorbesc. Au scăpat de Dragnea, cred sincer că mulţi pesedişti au răsuflat uşuraţi când l-au condamnat definitiv judecătorii, dar n-au linişte. Pentru că nu doar de Dragnea e vorba, vă mai spuneam eu lucrul ăsta, e vorba de toţi neciopliţii, aroganţii şi analfabeţii din guvernul condus de Veorica. Aceiaşi care-i pupau mâna Conducătorului Iubit atunci când ar fi trebuit să-l înjure, să-l dea jos, aceiaşi care ştiau foarte bine că drumul pe care îl deschide Dragnea se înfundă.

Deci nu mai sunt bani. Încasările sunt mai mici decât cheltuielile. Logic, strângi cureaua. La Guvern e ca şi în familie: te-ntinzi prea mult, suferi. La noi a venit vremea suferinţei. Doar că nu-i deloc simplu, nici să suferi cinstit nu poţi cu alde Vâlcov, Teodorovici, Budăi, Olguţa sau Dăncilă. Suntem într-un haos cumplit. S-au mărit lefurile bugetarilor, OK, unii chiar meritau lefuri mai mari, de pildă medicii şi profesorii. Dar e la mintea oricărei găini pe care o cheamă Veorica Vasilica sau Lia Olguţa că un sistem sanitar echilibrat şi performant nu înseamnă doar să măreşti leafa medicilor, trebuie întâi de toate să faci investiţii în spitale, în echipamente medicale, în utilităţi. Ce faci cu medicul care ia, să zicem, 10.000 de lei pe lună leafă dar nu are un salon corect pregătit pentru operaţii?! Ce faci cu un spital în care lucrează „fericiţii” medici cu lefuri mari înconjuraţi de bacterii şi microbi mortali care ies din mizeriile ascunse sub un strat de vopsea?!

Nu mai sunt bani la buget?! Cum dracu’?! Păi n-aţi mărit voi lefurile primarilor de nu le venea nici lor să creadă că-i adevărat? Acum aceiaşi primari descoperă că Guvernul le-a luat banii prin care reuşeau să plătească salariile unor servicii din subordine. La prefecturi la fel, la consilii judeţene la fel, la toţi bugetarii la fel. Ce ne facem? Hai cu jalba în proţap la Guvern, să ne dea bani. Ba mai mult, se dă lovit câte-un prost de primar liberal – sunt mulţi liberali care se vor descoperi curând pesedişti curaţi, asta nu-i o surpriză – că nu mai poate conduce comuna dacă nu-i asigură Guvernul pensie specială prin OUG. Zice prostul din Timiş: „V-ar plăcea să aveţi un primar rupt în coate?”. Păi bă, Aline, eşti făcut grămadă şi arogant pe deasupra; ce treabă are munca ta de primar cu pensia prin OUG? Tu te-ai făcut primar pentru pensia aia specială, sau ca să lucrezi pentru oamenii care te-au votat?? Mizerabilule care eşti, nenorocitule! Unii ca tine distrug încrederea oamenilor în primarii cinstiţi şi oneşti care ar trebui să fie „primii gospodari” ai localităţilor. Da, rupt în coate vreau să-l văd pe primar, dar să-şi rupă coatele muncind pentru oameni, nu furând sau lenevind.

Culmea haosului e alta: cu toate că bugetul suferă din greu, cu toate că Teodorovici a trimis către administraţiile publice locale anunţuri belicoase cum că „ori tăiaţi lefurile, ori daţi afară oameni”, cu toate că se discută pe la colţuri despre tăierea obligatorie a tuturor pensiilor speciale, cu toate astea în Codul administrativ năşit de Dragnea şi agreat de premierul Dăncilă se aprobă pensii speciale către primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ. Adică n-ai bani pentru serviciile subordonate primăriilor şi consiliilor judeţene, tai din investiţii de nu mai poţi dar le dai pensii speciale „aleşilor”... Nebunie curată, haos generalizat marca Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu-Vâlcov. Patru cavaleri ai Apocalipsei, unul la puşcărie, altul condamnat în primă instanţă, celălalt salvat de dreapta judecată de „şmecherii” politici care-şi bat joc de Justiţie... Ăştia au făcut bugetul care crapă acum pe la încheieturi, buget pe care madam Dăncilă nu şi-l asumă. „N-am fost acolo, mi l-au servit pe tavă”. Dar ai fost de acord cu el, te-ai lăudat cu el şi cu „realizărili” regimului, cu ridicarea nivelului de trai... la aleşi, că la pensionari nu se vede. Acum, desigur, PSDăncilă are nevoie de primari, de influenţa lor asupra alegătorilor în perspectiva alegerilor care urmează. Ce texte, ce prefăcuţi, ce siniştri dijmuitori ne conduc!

Încep să cred, cu toate că nu-mi place, că PNL-ul ăsta populist şi USR-PLUS-ul încă nepregătit pentru marea politică vor fi obligate să-şi asume exact ce nu vor: guvernarea unei Românii adusă pe buza prăpastiei de politici iresponsabile marca DDT. Cu riscul de a-şi periclita viitorul politic, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş trebuie să-şi asume guvernarea, fie ea şi minoritară, până ce nu se duce dracului toată construcţia şubredă începută în urmă cu 30 de ani.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.