OPINII 29 iulie 2020

EDITORIAL. Dictatura analfabeţilor

de Dumitru Manolăchescu | 2654 vizualizări

Pentru că nu m-am născut ieri, ştiu că o dictatură „democratică” a unor parlamentari analfabeţi strânşi într-o majoritate de conjunctură e mult mai periculoasă pentru ţară decât orice autocraţie sau autoritarism al vreunui guvern sau preşedinte, ca să nu mai vorbesc de „dictatura sanitară” pe care n-o suportă parlamentarii majoritari, apărători ai drepturilor şi libertăţilor noastre. Iohannis dictator?! Neamţul nici măcar nu ştie să bată cu pumnul în masă, ce dictator să fie el? O aiureală a propagandei roşii îi sperie pe naivi cu dictatori închipuiţi. Dacă vă uitaţi bine, dictatorii sunt în cu totul altă parte.

Mai exact în Parlamentul majoritar PSD-ALDE-Pro România-UDMR. Au trecut multe legi împotriva intereselor naţionale, doar pentru a mai culege nişte voturi amărâte. Şi-au bătut joc de sănătatea publică pe timp de Pandemie, ridiculizând şi decredibilizând măsurile anti-Covid 19 luate de Guvernul Orban, atunci când ar fi trebuit să le susţină dacă ar fi gândit în interesul naţiunii. Îşi bat joc de sănătatea economiei şi finanţelor româneşti, legiferând promisiuni care ar distruge bugetul României pe următorii 20 de ani.

De ce fac ei toate astea? Pentru că pot. Pentru că au majoritate în Parlament. Pentru că această majoritate le conferă doza necesară de nesimţire. Pentru că „patriotismul” acestor analfabeţi trece numai prin burţi revărsate, nu şi prin inimi. Prin card şi cecuri, nu prin mintea pusă în slujba poporului.

Eu cred că acţiunile antinaţionale ale acestor parlamentari se numesc „dictatură”. Zilele trecute au votat în doar 3 ore, şi în Camera Deputaţilor, şi la Senat, o lege care ia Guvernului dreptul de a hotărî data alegerilor. De problema asta se va ocupa Parlamentul. De ce? Am stat în întuneric 31 de ani şi-acum ne luminează Ciolacu, Ponta, Tăriceanu şi Kelemen? Probabil. Când interesul naţional reclamat de sănătatea publică cerea o lege a stării de alertă în câteva ore, ipochimenii ăştia au ţinut-o la sertar, adicătelea „în dezbateri”, mai bine de-o săptămână. De ce? Pentru că pot. Vor plăti vreodată pentru ticăloşia şi tâmpenia lor? Mă îndoiesc.

Cu această majoritate toxică, lugubră aş zice, ne putem pregăti de o dictatură parlamentară a majoritarilor analfabeţi. Care nu se va încheia decât prin noi alegeri. Nu, cu siguranţă nu în 27 septembrie, pentru că interesul majoritarilor din Parlament e să mai sugă câteva luni, cât mai multe, la ţâţa bugetară nişte lefuri nesimţite pe post de „răsplată a muncii competente”... Te podideşte plânsu’ când auzi inepţia asta! Competenţă în Parlamentul majoritar pesedist?!

Aşadar, e hotărât: nu vom avea alegeri generale anul ăsta. Locale s-ar putea, cu toate că şi aici PSD stă foarte bine şi n-are niciun chef să piardă câteva sute de primării. Dictatura majorităţii parlamentare toxice PSD-ALDE-Pro România-UDMR şi-a semnat, luni, actul de naştere. Restul e o poveste tristă: vor schimba Guvernul după cum vor dori, vor duce ţara asta în ce direcţie vor dori (de preferinţă spre „poporul sovietic eliberator”..., cum sunau versurile Imnului de Stat pe vremea unei alte dictaturi).

Şi nimeni nu-i va putea opri. Singurii pe care ne mai putem sprijini ar trebui să fie Uniunea Europeană şi alte câteva instituţii de aceeaşi factură. Dar nu e sigur cât ne vor mai suporta, cât şi cum vor mai reacţiona, s-or fi săturat şi oamenii ăia de-atâta inepţie şi ticăloşie. Preşedinţia e legată de mâini şi de picioare de legi ticluite de aceeaşi majoritate parlamentară. CCR, Avocatul poporului?! Riscăm să murim de râs doar pomenindu-le numele.

Iată cât ne costă statul acasă la alegerile de-acum 4 ani. Şi aventura încă nu s-a terminat. Puneţi-vă bine măştile, „avionul condamnaţilor” are la bord un însoţitor pervers: Covid 19 pe numele lui.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.