OPINII 7 iulie 2020

EDITORIAL. Cine-i salvează pe medici?

de Dumitru Manolăchescu | 1121 vizualizări

Medicii sunt într-o mare cumpănă. Mai lipseşte puţin şi „axa răului” îi va decreta „duşmani ai poporului”. Muncesc zile şi nopţi, îşi sacrifică liniştea familiilor, de sănătate nici nu mai vorbesc – s-au infectat cu sutele, punându-i în pericol şi pe cei apropiaţi.

La începutul Pandemiei, pe vremea când lumea era speriată, când le pupam mâinile celor pe care acum îi acuzăm de „privare de libertate”, când CCR-AP-PSD nu se transformaseră în acuzatori publici ai tuturor celor care cred că noul Coronavirus chiar există şi face victime reale, numărabile, la începutul acestei aventuri pe care nimeni nu şi-a dorit-o scriam că medicilor li se vor face statui inclusiv în România. Naivitate pe care n-o regret, pe care mi-o asum, pe care o susţin şi-acum – într-o Românie normală medicii anti-Covid ar trebui să aibă statui.

Doar că lucrurile s-au schimbat decisiv. Guvernul liberal a ţinut piept noului Coronavirus câtă vreme a fost lăsat să lucreze, aşa cum s-a putut, cu poticneli şi bâlbe, dar eficient. Tragedia a început când berbecii politici din alianţa celor trei stângi s-au trezit că le fuge electoratul de la urne. Moment în care s-au pus tunurile „propagandei roşii” pe nişte achiziţii teoretic dubioase, pe „nu există virusul”, pe „decredibilizarea premierului Orban”. Ciolacu şi-ai lui ciraci vorbesc despre „decredibilizarea” lui Orban! Nu există nimic mai decredibilizat, mai puţin demn de încredere decât Pesedeul urmaşilor lui Iliescu-Năstase-Ponta-Dragnea. Cât tupeu îţi trebuie ca să râzi tu, ditamai ciobul, de-o eventuală oală spartă?!

Dar asta-i situaţia în care ne aflăm: medicii, nişte eroi, trag ponoasele unor acţiuni antinaţionale puse în operă de aliaţii care-şi zic de stânga – între noi fie spus, o insultă la adresa stângii moderne europene. Apăraţi de cei pe care i-au pus în funcţii înalte la CCR şi AP, liderii acestei alianţe de conjunctură fac mari eforturi să decredibilizeze medicii şi specialiştii epidemiologi care nu pun umărul la asaltul împotriva guvernului liberal.

Drept pentru care singurii care-i mai pot apăra pe medici suntem chiar noi, posibilii pacienţi – fiecare dintre noi va avea nevoie, la un moment dat, de un medic în care să aibă încredere. Noi suntem chemaţi să le ridicăm statui. Nu din bronz, nu din marmură, nu din metale preţioase, ci din preţuirea şi încrederea noastră. Inimile noastre pot alcătui o statuie pentru medicii din prima linie a luptei împotriva Covid 19. Aceleaşi inimi pot doborî orice statuie electorală pe care se pregătesc s-o ridice nişte politicieni inconştienţi unor prea-plecaţi slujitori ai intereselor PSD în Justiţie şi în mai toate sectoarele vieţii social-economice-financiare-culturale-media. 

Medicii sunt puşi la zid, se simt ameninţaţi, debusolaţi, neapăraţi, vinovaţi că există şi că încă luptă. O spun chiar ei, încercând să-şi facă auzită vocea printre urletele lupilor puşi paznici la stână. Nu sunt profet, dar am suficientă experienţă pentru a da în scris următoarele: peste puţină vreme, dacă majoritarii de-acum vor rămâne majoritari (foarte puţin probabil, dar se poate orice în România devastată de fake-news-uri), ministrul Sănătăţii, alţi responsabili din Guvern, medici şi specialişti vor fi chemaţi în instanţe pentru „carantinarea, izolarea şi spitalizarea unor oameni care au drepturi”. Vor fi judecaţi medici pentru că au îndrăznit să salveze vieţi atunci când alţii se străduiau să le îngroape.

Ieri a fost chemat să dea explicaţii în Parlament premierul. Nimic deosebit, trebuie să fie chemat ori de câte ori e nevoie. Doar că nu o poţi face doar pentru a creşte vizibilitatea majoritarilor din Parlament. Din păcate, asta s-a întâmplat. Auzi-l pe Ciolacu: „Aţi ţinut românii în case, în timp ce şmecherii liberali se îmbogăţeau”. Spune asta un urmaş al pesediştilor îmbogăţiţi de Revoluţie. Fără nicio altă dovadă decât „anchetele de la televizor”. Sau „Unifarm”-ul pe care l-a năşit chiar Victor Ponta. Contracte fără licitaţie? Sigur că da, cum altfel să aduci rapid echipamente medicale în ţară pe vreme de Pandemie?! Dacă au fost nereguli, să constate Parchetul, nu politrucii analfabeţi din majoritatea parlamentară.

Nu mai insist, e inutil. Alianţa de stânga vrea cu orice preţ să ne îngroape în Covid 19. Aş zice că e treaba lor, doar că nu e doar a lor, e vorba de viaţa, de sănătatea noastră. Pe care partidele lui Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu le atacă din toate poziţiile.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.