OPINII 29 noiembrie 2022

EDITORIAL. Bădălăul şi bulăul

de Dumitru Manolăchescu | 527 vizualizări

Bădălău Niculae este încă vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Nu ştiu câţi vicepreşedinţi are Curtea de Conturi, dar sigur nu sunt 36, câţi are Internaţionala Socialistă la care s-a ales vicepreşedinte onorabilul şef politic al fostului pesedist Bădălău, Marcel Ciolacu. Vreau să spun că Bădălău e un vice preţios, la o instituţie total decredibilizată de numirile politice în funcţii care n-ar fi trebuit să fie politizate. 

Ei bine, vicele ăsta preţios total inadecvat funcţiei de la Curtea de Conturi a fost ridicat duminică seara de procurorii DNA şi priponit la arest, ca să fie dus ulterior, cu cătuşe la mâini, la Curtea de Apel Bucureşti. N-a vrut să vorbească cu procurorii, urmează să dea explicaţii judecătorilor pentru fapte de trafic de influenţă şi dare-luare de mită într-un dosar de corupţie. L-a „mărturisit” un primar din Giurgiu... Bravo lui, ce i-aş mai iubi eu pe primarii ăştia dacă i-ar da în gât pe toţi traficanţii de influenţă, mituitorii şi cerşetorii de şpăgi din instituţiile statului!

Îndrăznesc să propun câteva scenarii optimiste pentru ce i se va întâmpla Bădălăului: *Va fi albit de susţinătorii lui politici, că n-a ajuns la Curtea de Conturi pentru calităţile lui de inginer hoţ de grâu graţiat de Ceauşescu înainte de Revoluţie. *Îl vor scăpa avocaţii, pentru că legile româneşti sunt nemiloase doar cu hoţii de găini şi conserve de ton din curţi şi magazine. Pentru marii corupţi asociaţi partidelor politice există întotdeauna o scăpare: denunţătorul nu este ortodox, deci nu-l credem pe cuvânt, denunţatul n-a fost prins în flagrant, şi noi nu ne luăm după vorbele unor primari invidioşi etc. *Judecătorii nu vor dori să-şi pună în cap politicienii de la Putere, în frunte cu „incoruptibilii” din PSDNLUDMR.

Plus o gândire proprie familiei româneşti puse pe căpătuială cu orice preţ: la urma-urmei, omul ăsta n-a omorât pe nimeni, a vrut şi el să-şi ajute familia, ce mare lucru! Aici am ajuns, onorată instanţă?! Băgăm în puşcărie, nenorocim un stâlp al societăţii pentru că a vrut să-şi ajute copiii cu un amărât de lobby care nici n-ar trebui să fie considerat trafic de influenţă?! Şi nici n-a luat vreun ban, n-a cerut mită, el a dat, adică a vrut să dea pe şest 170.000 de euro pentru nu’ş ce aducţiune de apă la nişte firme nevinovate ale unor rude apropiate...

Urmează să vedem ce i se-ntâmplă Bădălăului, despre care aş fi băgat mâna-n foc că va călca în străchini mai devreme sau mai târziu, i se vedea în ochi, i se citea pe frunte că-i ticăloşit. Cred că de-aia au şi vrut să scape de el pesediştii lui Dragnea când l-au împins pe funcţia de la Curtea de Conturi, o instituţie asemuită din ce în ce mai mult cu un „cimitir al elefanţilor” politici.

Singurii care au adus rapid evenimentul în atenţia publicului (în afară de presă, evident) sunt cei de la USR, care fac oarece opoziţie măcar din vorbe dacă altfel nu mai merge, au pierdut simpatizanţi cu grămada, nu se mai adună poporul userist pe la Piaţa Victoriei, s-au plictisit bucureştenii de mitinguri şi lozinci antiguvernamentale. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a cerut revocarea din funcţie a Bădălăului. Corect! Un vicepreşedinte al unei importante instituţii, plimbat în cătuşe de la arest până la judecătorii de la Curtea de Apel, nu mai poate prezenta garanţii morale şi încredere nici în faţa angajaţilor, nici în faţa milioanelor de români care cască gura şi îşi strică ochii în faţa ecranelor televiziunilor.

Pesediştii au tăcut chitic o noapte şi juma’ de zi. Ieri pe la prânz au cerut şi ei revocarea din funcţie a fostului baron PSD, om de încredere cu multă influenţă în partid. Om vedea cu ce se vor remarca după ce vor decide judecătorii dacă Bădălăul va fi sau nu arestat. Aş paria că vinovat va fi Dragnea, că e la modă să dai vina pe Livache pentru tot ce-a moştenit PSD. Marcel n-are treabă, el se pregăteşte pentru alte funcţii, va fi premier şi, cine ştie, poate chiar preşedinte al României după alegerile din 2024. Asta ca să ştiţi cu cine defilăm de 1 Decembrie.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.