OPINII 12 octombrie 2018

EDITORIAL. Afurisenie, anatemă, excomunicare şi nişte maimuţoi

de Dumitru Manolăchescu | 881 vizualizări
Sursa foto - psd.ro
Sursa foto - psd.ro

Anatema, afurisenia, excomunicarea sunt pedepsele care îi aşteaptă pe cei care nu s-au prezentat disciplinat la vot sâmbătă şi duminică, ţinând cu mândrie patriotică într-o mână  portretul Preafericitului Patriarh al BOR, Daniel, şi în cealaltă portretul mai puţin fericitului „patriarh“ al PSD, Livius Întâiul, de care ţara nu mai scapă. Un deloc fericit tupeist – altfel popă de ţară la Viforâta Dâmboviţei dar şi, aici e ceva mai complicat, profesor de Teologie la Universitatea din Târgovişte... – a rostit grele şi pedepsitoare vorbe în Sfânta Biserică, tămăduitoare şi izbăvitoare doar pentru credincioşii votanţi, nu şi pentru ceilalţi, vreo 14 milioane, care n-au vrut să voteze DA pentru familia tradiţională pesedistă. Părinţelul a zis că el nu mai suportă atâta prostie şi imoralitate din partea credincioşilor care n-au mers la referendum şi va acţiona pentru a face curăţenie între membrii Bisericii Ortodoxe. Dacă membrii BOR despre care vorbeşte afurisitorul ar fi cei la care mă gândesc eu, mai că l-aş susţine dar... nu la ei se referea viforâtul.

Ideea pedepsirii electoratului „prost, imoral şi lipsit de credinţă“ în BOR şi în PSD nu e nouă la bigoţii cu porniri fundamentaliste din biserică şi politică. Armata de prea şi mai puţin fericiţi îşi tot face curaj să treacă la fapte, doar că nu-i ajută recuzita: popii n-au destulă anafură pentru afurisenie (clasica strigare „’tu-ţi anafura mă-tii!“ n-ajunge, e ceva mai complicat...), smoala  fierbând în cazanele în care ar trebui să se zvârcolească anatemizaţii lipseşte din cauză de criză, iar excomunicarea nu se poate face pentru că ministrul de Interne n-a rezolvat problema lagărelor de concentrare pentru necredincioşii care n-au votat la referendum. La nivelul specialiştilor în pedepse grele din PSD-BOR se negociază să fie folosite în acest scop lagărele destinate imigranţilor musulmani care n-au acceptat să se refugieze în România, speriaţi de avântul mulţimii de credincioşi ortodocşi care pelerinează la Iaşi de Sfânta Parascheva.

Nu ştiu ce-o să faceţi voi, (ne)credincioşilor nevotanţi PSD-BOR, dar pe mine mă cam înghesuie două întrebări; unu: cum o să ştie popii răzbunători cine-a votat la referendum şi cine nu? Că nu mai apare ştampila pe buletin, aşa a decis voinţa politică pesedistă... Doi – nu-i o întrebare, de fapt, e o speranţă: abia aştept să văd cum se descurcă BOR cu doar 4 milioane de credincioşi care calcă pragul bisericilor, că restul vor fi excomunicaţi, arşi pe rug, trimişi la stâlpul infamiei, lapidaţi, anatemizaţi... Cum mai construiesc ei Catedrala Mântuirii şi cum mai poleiesc cu aur acoperişurile bisericilor?!

Ce v-a apucat, prea fericiţilor?! Chiar aţi crezut că românii se lasă prostiţi de aiurelile unor preoţi care nu se reprezintă decât pe ei şi a căror trufie nu e întrecută decât, eventual, de cea a politicienilor Puterii?! Prelunga tăcere a credincioşilor ortodocşi e semn de umilinţă în faţa lui Dumnezeu, nu în faţa voastră. După ce ies din biserică oamenii vă judecă, nu cred că aţi fi bucuroşi să auziţi ce vorbe se spun pe seama trufiei, aroganţei şi bogăţiei voastre nemăsurate! Nu vorbesc, desigur, despre toţi preoţii, sunt destui slujitori ai Domnului care nu şi-au uitat menirea,  dar uite că ameninţările unui popa-prostul cum e acela din Viforâta mă umple de generalizări...

E greu de crezut că BOR va porni un război cu enoriaşii, ar fi prea de tot. Mult-prea-fericitul Daniel a sesizat problema şi le-a zis preoţilor-degrabă-afurisitori că n-au făcut bine ameninţând lumea, doar că atenţionarea e blândă şi târzie, adică inutilă, exact ca referendumul. Dar nu-i bai, se poate şi mai rău, mărturisesc vouă nişte judecăţi oarecum logice, care mă apasă: este că baronul PSD de Dâmboviţa, fostul ministru de Război Ţuţuianu, i-a făcut pe pesediştii lui maimuţe? Este! A auzit toată ţara scârbavnica înregistrare. Şi-atunci, logic, întreb: cum sună asocierea Bisericii Ortodoxe Române cu nişte maimuţe, fie ele şi politice? Oare ce-ar zice Creatorul despre această blasfemie? Nu ştim, dar ne putem imagina ce-ar zice Sf. Petru, păstrătorul cheilor Raiului: sună ca dracu, Daniele, v-aţi dat cu Darwin, maimuţoiul evoluţionist?!

Altfel, spre deliciul presei cârcotaşe, pasul de la Darwin Întâiul Maimuţoi Evoluţionist la Livius Ultimul Maimuţoi Penal s-a făcut repede, cu neprecupeţitul sprijin al „maimuţoiului trădător“ Ţuţuianu.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.