TURISM 26 octombrie 2018

Cum să se pregătească locuitorii județului Covasna pentru întâmpinarea Aeroportului Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 1298 vizualizări

Construirea de Birouri de Informare Turistică la Baraolt și Întorsura Buzăului, printre obiectivele importante

Covăsnenii trebuie să se pregătească pentru a primi cât mai mulți turiști, a transmis Tamás Sándor în contextul declarațiilor că lucrările la Aeroportul din Ghimbav – Brașov sunt în desfășurare conform graficului.  De asemenea, acesta a făcut apel și la autoritățile din Baraolt și Întorsura Buzăului să deschidă Birouri de Informare Turistică.

„Acum este în curs de încărcare pe SEAP a (n.red. proiectului pentru lucrările) unui terminal de pasageri pentru 12.000 de metri pătrați. (...) Deja anul ăsta au implementat lucrări de 8 milioane de euro. (...) Este foarte important acest lucru pentru noi, covăsnenii. Asta de multe ori am declarat. Luăm în serios de altfel și angajamentul pe care l-am făcut și desigur, ceea ce putem face, lobby politic în acest sens pentru ca, și este un apel pentru covăsneni și către acele firme care sunt interesate de turism, să se pregătească pentru perioada post-construire aeroport. Asta va fi în 3, maximum 4 ani, cu siguranță. Dar ca să putem primi în județul nostru cât mai mulți turiști, atunci județul nostru trebuie să se pregătească”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, care a subliniat că a primit asigurări de la Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea că lucrările „sunt în grafic”.

De infrastructură se ocupă autoritățile, de turism covăsnenii

Președintele CJ Covasna a punctat de asemenea și că instituția pe care o coordonează nu are în atribuții să facă activități de turism, ci să faciliteze realizarea acestora.  

„Să fie foarte clar! Consiliul Județean Covasna nu va face activități de turism. Nu este treaba noastră. Activitățile de turism trebuie să fie ale societăților comerciale de pe piața liberă. Însă noi, ca și instituție, suntem alături pentru a dezvolta infrastructura. (...) Ne-am pregătit și ne pregătim pentru perioada post-construirii aeroportului și desigur a autostrăzii Sibiu – Brașov și așa mai departe”, a spus Tamás Sándor.

Singurele două orașe fără Birouri de Informare Turistică

Acesta a făcut, tot în cadrul conferinței de presă de joi, apel public către primarii din Baraolt și Întorsura Buzăului să construiască Birouri de Informare Turistică, aceste localități fiind singurele orașe din județ fără spații de informare pentru turiști.

„Atrag atenția și cer primarilor din Baraolt și Întorsura Buzăului să deschidă Birou de Informare Turistică. La Sfântu Gheorghe și Covasna există, finanțat și aplicat de Asociația noastră de turism la nivel județean. La Târgu Secuiesc există, unde este finanțator orașul Târgu Secuiesc, dar la Baraolt și Întorsura nu există. Să știți că nu numai din punct de vedere al aspectului, pentru că și asta contează într-un oraș, dar ca și realități și posibilitate, necesități pentru turiști trebuie regândită promovarea regiunilor”, a declarat Tamás Sándor.

Președintele Consiliului Județean Covasna a punctat totodată că juriștii CJ Brașov caută soluții pentru a putea prelua finanțările propuse de Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe, de câte 3 milioane de euro, la momentul finalizării lucrărilor la aeroport. Acesta a precizat și că potrivit studiilor realizate de specialiști, pe o rază de 60 de kilometri în jurul unui aeroport se dezvoltă toate localitățile, astfel că este cu atât mai important ca locuitorii județului Covasna să fie pregătiți, atât în ceea ce privește unitățile de cazare, cât și serviciile, să primească afluxul de turiști care va veni odată cu deschiderea aeroportului din Ghimbav – Brașov.

 

 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.