Aqua Parc la Valea Crişului
Primarul doreşte construirea unui drum de acces, alei pentru plimbare, dar şi un centru de atracţie pentru turiştii iubitori de apă.
Lucrările de amenajare a lacului de la Valea Crişului au intrat pe ultima sută de metri. Cei ce merg în zonă se pot întâlni deja cu pescari, semn că acest lac prinde viaţă. Mai sunt multe de făcut, dar faţă de ceea ce a fost, paşii sunt mulţi şi bineveniţi.
Lucrările de ecologizare au fost terminate, iar la partea de plantare a salcâmilor autorităţile sunt pe ultima sută de metri. Primarul Silviu Ioachim are planuri mari, doreşte ca acest lac să fie o atracţie turistică. Acesta se află pe teritoriul a două comune, Valea Crişului şi Arcuş, aşadar cele două primării sunt cele ce vor prelua lucrarea.
Primarul doreşte şi construirea unui drum de acces către lac, alei pentru plimbare, dar şi un centru de atracţie pentru turiştii iubitori de apă, un Aqua Parc asemănător celui de la Braşov. Primarul spune că localnicii care au terenuri în zonă vor putea construi case de vacanţă în jurul lacului, iar acest lucru ar însemna nu numai oportunităţi pentru turişti, ci şi bani în plus pentru cei din Valea Crişului şi Arcuş.
Lacul de la Valea Crișului s-a format din pânza freatică existentă în adâncuri, după ce pe acest loc, înainte de 1989, a funcționat o carieră de exploatare a lignitului. Pentru că lignitul obținut de aici era de calitate inferioară, după Revoluție s-a renunțat la exploatări, începându-se apoi ecologizarea zonei.
Rămâne însă eterna problemă, cea a drumului de acces în localitate. DJ 121B, care leagă comunele Valea Crişului şi Arcuş, trece pe lângă lac, însă deocamdată este drum tehnologic, urmând ca după terminarea lucrărilor de la lac să redevină drum judeţean. Acesta se află într-o stare proastă, şi nu se ştiu când va fi refăcut. Un alt drum, DJ 121A, cel care leagă Sfântu Gheorghe de Valea Crişului, este de asemenea degradat, dar în cazul acesta măcar sunt promisiuni că va fi refăcut în anul viitor.