ECONOMIC 25 aprilie 2023

Și fermierii covăsneni au suferit pierderi din cauza importurilor de cereale ucrainene

de David Leonard Bularca | 1413 vizualizări

Directorul Direcției Agricole Județene (DAJ) Covasna, Kozma Bela, susține că și fermierii covăsneni au avut de suferit în urma importurilor de cereale ucrainene. Noile măsuri anunțate de autorități, și anume sigilarea și monitorizarea transporturilor până când vor ieși din țară, ar trebui să rezolve problema, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Kozma Bela. 

Liga Asociației Producătorilor Agricoli susține că fermierii din România au pierdut peste 2,6 milioane de euro din cauza importurilor de cereale ucrainene, scrie dw.com

„În general, toți fermierii au fost afectați de importurile de cereale. Prețul de vânzare față de anul trecut, august-septembrie, a scăzut foarte mult, cerealele din import fiind mult mai ieftine. Și au muncit fermierii noștri... Deci și fermierii noștri au probleme asemănătoare cu cei din toată țara”, a spus, pentru redacția noastră, directorul Direcției Agricole Județene Covasna. 

Totuși, soluția anunțată de autorități zilele trecute, prin care transporturile de cereale din Ucraina vor fi sigilate și monitorizate până când ies din România, ar putea rezolva problema. Important este ca acest aspect să fie într-adevăr respectat. 

„Dacă tranzitează, atunci nu ar trebui să fie nicio problemă. Dar și până acum, cam tot așa a fost prevăzut, că toată cantitatea se va duce în afara țării”, a declarat Kozma Bela. 

Liderul Asociației Producătorilor Agricoli din România a declarat pentru digi24.ro și faptul că produsele din Ucraina nu respectă normele europene, fiind modificate genetic și, deci „n-ar avea ce căuta pe piața Uniunii Europene”, a spus acesta. 

Sursa foto: infocs.ro

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.