ECONOMIC 9 iunie 2022

Proiecte de aproape 4 milioane de euro, fără TVA, depuse de Întorsura Buzăului în cadrul PNRR

de David Leonard Bularca | 801 vizualizări

Orașul Întorsura Buzăului a cerut finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru proiecte ce se ridică, în total, la aproape 4 milioane de euro, fără TVA, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, primarul Raul Urdă. Printre obiectivele din acest val de proiecte depuse se numără reînființarea transportului în comun și eficientizarea energetică a blocurilor și a liceelor din oraș.

„Pentru un oraș smart, modern și eficient, Primăria orașului a depus în cadrul PNRR următoarele proiecte în val. de 4.046.000 euro:

  • Dorim reînființarea transportului în comun și am depus proiecte pentru achiziționarea a 3 microbuze și a unui autobuz electric care va deservi și o linie spre Sărămaș în valoare de 1.260.000 euro plus TVA. 
  • 10 stații de așteptare smart cu internet, priză încărcare, afișaj tip led, sistem de informare în timp real a timpului de sosire a autobuzului, 2 semafoare smart, etc. în val. de 370.000 euro plus TVA.
  • Eficientizarea energetică a celor 2 licee în valoare de 1.020.000 euro plus TVA. 
  • Piste de bicicletă între strada Campingului și pod Brădet în val. de 540.000 euro plus TVA.
  • Eficientizarea energetică pentru blocurile de locuit în valoare de 750.000 euro plus TVA.

Sperăm ca aceste proiecte să fie aprobate cât mai repede spre folosul întregii comunități”, a scris Raul Urdă pe Facebook. 

Renovarea blocurilor din oraș a fost un subiect des dezbătut de autoritățile locale și de cetățeni. Astfel, reprezentanții primăriei au avut mai multe întâlniri cu oamenii prin care cetățenii au aflat ce demersuri trebuie să facă pentru a se constitui în asociații de proprietari, o condiție esențială pentru a obține fonduri PNRR prin care blocurile întorsurenilor vor putea avea în viitor o nouă „față”. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.