ECONOMIC 5 aprilie 2023

Primul Centru de Inovare Digitală din Regiunea Centru pentru autorități și firme a fost lansat

de David Leonard Bularca | 914 vizualizări

Primul și singurul Centru de Inovare Digitală (EDIH), dedicat digitalizării Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) și autorităților publice din Regiunea Centru, a fost lansat marți, pe 4 aprilie, într-o conferință. Scopul demersului este accelerarea digitalizării din firme și instituții publice, conform unui comunicat de presă transmis redacției noastre.

Asociația ASIMCOV (Covasna) este unul din principalii parteneri ai proiectului, se arată în comunicat.

„Misiunea FIT EDIH este să ofere servicii de sprijin pentru transformarea digitală a IMM-urilor și instituțiilor publice din toate cele 6 județe ale regiunii: Sibiu, Alba, Mureș, Harghita, Covasna și Brașov. FIT EDIH oferă toate aceste servicii în domeniile sale principale de specializare - Smart City, Manufacturing/Producție și eHealth/sănătate”, se arată în comunicat. 

Centrul de inovare digitală va putea ajuta autoritățile publice locale să reducă și o serie de riscuri. Toate costurile acestor servicii sunt subvenționate prin programe europene.

„Centrele de inovare digitală reprezintă una din prioritățile-cheie ale programului Europa Digitală, care are ca scop creșterea nivelului de adopție a tehnologiilor digitale și, implicit, a nivelului de maturitate digitală a IMM-urilor și autorităților publice locale, respectiv a angajaților lor. Printre beneficiile EDIH-urilor amintim că pot ajuta IMM-urile și instituțiile publice să reducă riscul achizițiilor, înțelegând și testând tehnologiile digitale relevante pentru ele. 

Într-un pas următor, ele pot învăța să identifice finanțările potrivite și să-și instruiască angajații cu privire la utilizarea lor. Marele avantaj este că toate aceste servicii sunt oferite integrat și subvenționate prin Programul Europa Digitală și POCIDIF”, au transmis reprezentanții ASIMCOV.

Asociația ASIMCOV este partener în proiect și responsabil de activitățile de acces la finanțare, se mai arată în comunicatul de presă.

Sursa foto: IMM Informa-TIC

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.