ECONOMIC 20 februarie 2019

Două noi hoteluri de lux în Stațiunea Covasna, pentru turiștii cu pretenții

de Iulia Drăghici - Taraș | 3039 vizualizări

Hotelurile noi vor fi puse în circuit atât în Valea Zânelor, cât și înspre oraș

Două noi hoteluri de 4 sau 5 stele urmează să fie deschise în stațiunea balneoclimaterică de interes național, Covasna, în viitorul apropiat. Investițiile vin să întâmpine nevoile turiștilor cu pretenții, care sunt dispuși să cheltuie mai mulți bani pentru a beneficia de facilități de înaltă calitate, spun autoritățile locale.

În ultima perioadă s-au construit două hoteluri de 4 stele în Valea Zânelor, încă un hotel de 4 stele în centru și un altul urmează să se deschidă în viitorul apropiat, este finalizat, în Valea Zânelor. O altă investiție, de ordinul milioanelor de euro, urmează să se facă anul acesta. Despre cea din urmă nu pot să vorbesc pentru că deocamdată nu am acordul investitorilor, dar va fi un hotel de 4 sau 5 stele, care va asigura noi locuri de muncă și locuri de cazare pentru turiștii care dispun de resurse bănești și care sper să aducă plus valoare inclusiv în orașul Covasna, unde va fi deschis. Acesta va ameliora și imaginea urbană a centrului orașului Covasna”, a declarat marți, într-o conferință de presă, primarul orașului Covasna, Gyerő József.

Edilul a punctat că deși sunt importanți și turiștii care vin în Covasna prin Casa de Pensii pentru tratament, la fel de importanți sunt și cei care vin doar la relaxare în condiții de lux.

 „E foarte importantă pentru noi și categoria de turiști sociali, dar pe lângă ei, îi țintim și pe aceia care vin de pe piața concurențială. (...) Tendințele în domeniul turismului se schimbă de pe o zi pe alta, mai ales în ultima perioadă. Acele abordări care au fost bune și specifice în perioadele anterioare, acum și probabil în viitor își vor pierde valabilitatea. Atunci trebuie să venim și noi, cei care avem responsabilități în domeniul turistic, atât reprezentanți ai autorităților publice locale, cât și cei care operează în domeniul turistic, antreprenori, agenți economici, în întâmpinarea acestor noi tendințe și să le dăm răspuns, astfel încât în urma acestora să beneficieze colectivitățile locale, dar și turiștii”, a mai spus primarul, care a punctat că profilul noului turist este acela al omului care este în căutarea de experiențe.

Stațiunea Covasna, capitala turismului din județul Covasna, a fost vizitată în 2017 de peste 57.500 de turiști, dintre care aproape 1.800 străini, care au înregistrat peste 543.000 de nopți de cazare.

(Sursă foto: Facebook/ Stațiunea Covasna - Kovászna fürdőváros)

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.