Covasna, județul cu cele mai puține proiecte înscrise în Start-up Nation 2018
Lista cu beneficiarii finali va fi publicată săptămâna viitoare
Din cele 33.514 de proiecte de afaceri înscrise în programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii - Start-up Nation 2018, doar 171 sunt ale antreprenorilor covăsneni, cele mai puține din țară, arată publicația Wall-Street.ro. În topul județelor cu număr mic de planuri înregistrate se mai numără Ilfov - 207 și Cluj - 240. De cealaltă parte, secțiunea cu cele mai multe proiecte înscrise este deschisă de județele Timiș (2.014), Bihor (1.753) și Prahova (1.673). Lista finală a beneficiarilor va fi publicată în 15 iulie, potrivit ministrului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
„Au fost semnate peste 7.000 de contracte. Suntem în etapa de evaluare a contestațiilor, care va fi finalizată săptămâna viitoare, pentru că avem 20 de zile lucrătoare în procedură și pe 15 poate fi afișată lista finală. Dar deja pentru cei care au fost admiși, contractele sunt în plină derulare și se semnează în toate cele nouă agenții regionale aceste contracte”, a spus ministrul Ștefan Oprea sâmbătă, la Antena 3, potrivit Agerpres.
Programul Start-Up Nation 2018 este adresat societățillor înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. „Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă având norma întreagă pe perioada nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului”, mai arată Wall-Street.ro.
În februarie, ministrul Oprea afirma că programul guvernamental Start-Up Nation a creat un număr de 7.250 de companii care sunt și astăzi generatoare de profit, atât pentru antreprenor, cât și pentru economia românească.
Comparativ cu anul 2017, în programul Start-up Nation 2018 au fost înscrise cu 14.217 mai multe proiecte.