ECONOMIC 16 septembrie 2021

Cei mai mari angajatori din județul Covasna în anul 2020

de David Leonard Bularca | 7466 vizualizări

Firma care se poziționează pe primul loc are aproape 850 de angajați

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna a publicat lista firmelor cu cei mai mulți angajați din județul Covasna, aferentă anului 2020. Cele mai multe societăți care se regăsesc în top au domeniul de activitate în industrie, șapte la număr. Altele două activează în sectorul de servicii, iar una singură în comerț. 

Cel mai mare angajator din județul Covasna în 2020 a fost firma NEW-FASHION SA, din Târgu Secuiesc, cu 848 de angajați. Urmează în top, pe locul doi, PRODUCȚIE ZARAH MODEN SRL, din aceeași localitate ca prima clasată, cu 679 de angajați. Pe locul trei se situează READY GARMENT TECHNOLOGY ROMANIA SRL, din Sfântu Gheorghe, cu 672 de angajați.

Pe locul patru se poziționează unica societate din top care are domeniul de activitate în comerț, și anume BERTIS SRL, din Sfântu Gheorghe, cu 616 de angajați. 

Singura firmă care nu se este din nici un municipiu din județ, Târgu Secuiesc sau Sfântu Gheorghe, este cea care se află pe locul cinci la nivel județean în acest top, societatea FABRICA DE LAPTE BRAȘOV SA, din Baraolt, cu 436 de angajați.

Pe locul șase, cu o diferență de doar un angajat, se află firma SECUIANA SA, din Sfântu Gheorghe, cu 435 de angajați. 

Urmează, pe locul șapte, prima firmă din acest top care are domeniul de activitate în servicii, și anume GOSPODĂRIE COMUNALĂ SA SFÂNTU GHEORGHE, cu 304 angajați.

Pe locul opt se află COVALACT SA, din Sfântu Gheorghe, cu 272 de angajați, fiind una dintre cele șapte firme care au domeniul de activitate în industrie. 

TEGA SA, din Sfântu Gheorghe, se poziționează pe locul nouă, cu 267 de angajați. Este a doua și ultima firmă din clasament care are domeniul de activitate în servicii. 

Și, în final, pe locul 10 se află DUNAPACK RAMBOX PRODIMPEX SRL, tot din Sfântu Gheorghe, cu 264 de angajați. 

„Singura schimbare în topul primelor zece companii clasate în funcție de numărul de angajați față de 2019 este că VALKES SRL a fost scoasă din top zece (compania a fost lichidată) și înlocuită de COVALACT SA”, transmit reprezentanții CCI Covasna. 

Firmele din acest clasament au, în total, 4.793 de angajați, care reprezintă 18,42% din angajații de la nivelul județului Covasna. 

Sursa foto: canvasbr.com

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.