ECONOMIC 16 noiembrie 2021

Ce investiții ar vrea să facă Dalnic cu finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

de Iulia Drăghici - Taraș | 960 vizualizări

Comuna Dalnic a depus două cereri de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, prin care ar dori să obțină fonduri în valoare totală de aproximativ 16,2 milioane de lei. 

Cu acești bani, autoritățile ar dori să modernizeze o serie de străzi (etapa 1) în comună, obiectiv care necesită 13,3 milioane de lei, dar și să refacă podul situat pe drumul de exploatare Dalnic (DN11) Surcea, care trece peste Râul Negru, proiect care ar costa aproape 2,9 milioane de lei. 

Dintre cele două obiective de investiții amintite anterior, prioritară este „Modernizare străzi în comuna Dalnic – etapa 1”, întrucât asfaltarea străzilor din comuna Dalnic reprezintă o prioritate pentru locuitorii comunei Dalnic”, ne-au mai informat autoritățile locale. 

Informațiile au fost furnizare ziarului Observatorul de Covasna, ca urmare a unei solicitări realizate prin intermediul Legii 544, privind informațiile de interes public. 

Deocamdată nu se știe dacă aceste cereri vor fi și finanțate, având în vedere că Ministerul Dezvoltării a anunțat săptămâna trecută că dintre cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, doar 81 de UAT-uri nu au cerut finanțare. Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei, cerute de 3.147 de UAT-uri pentru 7.545 de proiecte, în condițiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde de lei.

Programul național de investiții „Anghel Saligny” este coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acesta se derulează în perioada 2021—2028. 

Termenul de depunere pentru proiectele de infrastructură finanțate de Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost încheiat în data de 9 noiembrie. 

Printre autoritățile din județ care au mai depus cereri de finanțare, iar informațiile în acest sens au fost făcute publice, se numără Valea Mare (două cereri, care vizează suma totală de 24,3 milioane de lei) și Barcani (patru cereri, în valoare de aproximativ 68 de milioane de lei).

Sursa foto: dalnic.ro

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.