ECONOMIC 11 martie 2022

Șeful CCI Covasna, despre aglomerația la benzinării: „La mijloc este vorba despre o manipulare”

de David Leonard Bularca | 1596 vizualizări

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, Edler András-György spune că aglomerația de miercuri de la benzinăriile din județ a pornit de la unele zvonuri, pe care le consideră manipulări. Tot acesta a declarat că tot contextul actual, al creșterii prețurilor și al războiului din Ucraina, afectează mediul afaceri. 

Oamenii nu ar fi avut motiv să se înghesuie la pompe, însă au căzut în plasa unei manipulări, susține Edler András-György.

„Nu au avut motiv să facă acest lucru, dar, vă dați seama, la mijloc este vorba despre o manipulare (...). O să ne dăm seama de unde a pornit. Circulă tot felul de zvonuri, alimentate de conflictul din Ucraina și oamenii sunt sensibili, cum s-a întâmplat și cu pandemia. Sunt speriați, fiecare încearcă să își optimizeze viața”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, acesta.

CCI Covasna va face săptămâna viitoare propuneri către Guvern

Totodată, mediul de afaceri este afectat de situația actuală, pentru că se înregistrează creșteri ale prețurilor în mai multe domenii.

„Sunt în contact cu oamenii de afaceri, care sunt foarte îngrijorați de ce se întâmplă. Viața lor este dată peste cap. A început cu creșterea prețurilor la energie, la gaze și acum a venit și creșterea asta la carburanți”, a declarat președintele CCI Covasna.

„Sunt probleme din cauza conflictului din Ucraina, în domeniul construcțiilor nu prea mai este fier beton, nu prea mai sunt materiale de construcții. Au semnalizat și cei din industria alimentară că o să fie probleme cu uleiul, pentru că Ucraina este mare furnizor de ulei. O să mai fie probleme care vor pune cumva amprenta inclusiv pe economia României”, a mai adăugat șeful CCI Covasna. 

În acest context, mediul de afaceri din județ va formula câteva propuneri pentru Guvern, pentru a se găsi soluții pentru cei afectați. 

„Am discutat azi cu niște oameni de afaceri (...), vrem să organizăm o întâlnire, cred că săptămâna viitoare, undeva pe 16, ca să dezbatem puțin aceste probleme. Să vedem ce putem noi să facem. Vrem să formulăm niște sugestii pentru guvernanți, care să ajute mediul de afaceri în această perioadă mai dificilă”, susține Edler András-György.

Să ne așteptăm la situații asemănătoare și în viitor 

Totodată, președintele CCI la nivel județean este de părere că în perioada următoare vor mai apărea astfel de manipulări.

„Oricum, eu zic că trebuie să fim pregătiți în perioada imediat următoare pentru astfel de, v-am spus, după părerea mea, manipulări. Poate că sunt, hai să zicem, bine intenționate, poate că sunt rău intenționate”, a mai punctat Edler András-György. 

Miercuri după-amiaza s-au format cozi uriașe la benzinăriile din toată țara, pentru că se zvonea faptul că prețurile la carburanți ar fi urmat să se scumpească, de joi, până la 11, ba chiar 13 sau 14 lei. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Sursa foto: ccicv.ro și Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.