ECOLOGIE 16 aprilie 2024

Unde sunt camere video nu mai sunt gunoaie

de Iulia Drăghici - Taraș | 951 vizualizări

Cele patru camere video amplasate în zone problemă pe malul Râului Olt, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, unde se aruncau ilegal deșeuri, își fac, se pare, treaba. 

„Am avut o convorbire cu șeful poliției locale și mi-a spus că au fost vreo patru, cinci cazuri în care s-a observat depunere de deșeuri prin aceste camere. Ele sunt vizualizate de către reprezentanții ADI-SIMD. Dacă văd ceva dubios, atunci dânșii contactează poliția locală. Ei se deplasează la fața locului. Și în aceste cazuri au fost posibile identificarea făptașilor și amendarea lor. Nu se poate, cu cele patru camere, identifica totul, dar oricum ne sunt de folos” , a spus luni, într-o conferință de presă, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

„Ceea ce este foarte pozitiv este că la punctele unde sunt amplasate aceste camere nu mai sunt depuneri de deșeuri. Pentru că au fost identificate punctele cele mai dificile. Acum nu știu dacă au găsit alte locuri, dar acolo nu mai sunt alte depuneri”, a spus și Bereczki Kinga, directoarea Fundației Comunitare Covasna. 

Sistemul de supraveghere video anti-gunoaie de pe Olt a fost pus în funcțiune în noiembrie 2021. Este format din opt camere video care transmit live, alimentate cu energie solară și conectate la internet mobil. Acestea sunt montate în opt locații din mai multe localități de pe raza județului prin care trece Oltul, dintre care patru la Sfântu Gheorghe.

Proiectul a fost implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem de management integrat al Deșeurilor în județul Covasna” (ADI SMID) și Fundația Comunitară Covasna, ca o continuare a parte demersului „Oltul cu Apele Curate”. 

Investiția a costat 60.000 de lei, bani care au fost puși la dispoziție de ADI SMID, al cărei buget este generat din cotizațiile primăriilor județului Covasna.   

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.