ECOLOGIE 16 septembrie 2011

Trebuie reduse emisiile de CO2

de Székely Emőke | 540 vizualizări

Un birou de informare pe tema energiei durabile s-a deschis la Sfântu Gheorghe.

Până în 2020 emisiile de CO2 trebuie reduse cu 20%, potrivit cerinţelor Uniunii Europene. Toate unităţile administrative teritoriale trebuie să se conformeze acestei cerinţe, indiferent dacă le place sau nu.

Începând din această lună va funcţiona la Sfântu-Gheorghe şi un birou de informare în clădirea Consiliului Judeţean Covasna, unde personalul specializat va oferi săptămânal informaţii primăriilor, cetăţenilor şi firmelor care doresc să ştie mai multe despre sursele de finanţare din domeniul energiei, legislaţie, tehnologii şi metode utilizate pentru reducerea consumului de energie şi a emisiilor de CO2. Acesta va fi cel de-al doilea astfel de birou din Regiunea de Dezvoltare Centru, pe lângă cel de la Alba Iulia.

O activitate importantă a birourilor de informare este organizarea de campanii de sensibilizare şi conştientizare a populaţiei cu privire la metodele de reducere a consumului de energie, a emisiilor de CO2, instruirea personalului specializat al autorităţilor publice locale în vederea elaborării de strategii şi planuri de acţiune pentru energie, implementarea de soluţii şi tehnologii urbane care să diminueze consumul de energie.

Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, prezenz ieri la Sfântu-Gheorghe, a declarat: „De la debutul acestui proiect, care a avut loc în ianuarie 2010, am reuşit să impulsionăm aderarea a cinci primării din Regiunea Centru la Convenţia Primarilor. Prin intermediul birourilor de informare vom continua să sprijinim aceste primării în pregătirea Planurilor de Acţiune pentru Energie Durabilă şi să dezvoltăm acţiuni de conştientizare pentru elevi şi cetăţeni în legătură cu mediul, schimbările climatice, reducerea emisiilor de CO2, utilizarea raţională a energiei.”

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a afirmat la rândul său: „Dorim să folosească oportunităţile energiei alternative cât mai multe aşezări din Covasna. Am fost fruntaşi şi la programul Casa Verde, şi acum avem 20 de proiecte depuse de către unităţi administrativ teritoriale şi biserici, aşadar şi în cazul persoanelor juridice va fi un succes.”

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.