ECOLOGIE 19 mai 2022

Târg de reciclare a hainelor, realizat în premieră la LTME, din Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 3760 vizualizări

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc, la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LTME) din Întorsura Buzăului, un târg de reciclare a hainelor. Elevii, cadrele didactice, dar și oamenii din comunitate sunt așteptați vineri, 20 mai, începând cu ora 08:00, să își aducă în curtea liceului întorsurean hainele care le-au rămas mici sau pur și simplu nu le mai plac, dar care sunt în stare bună, pentru a le dona. Cei prezenți, chiar și cei care donează, își pot găsi haine pe care să le ia acasă. 

„Reciclează, Refolosește, Ajută! Ți-au rămas hainele mici, sau îți sunt mari? Nu îți mai place garderoba proprie? Dorești să donezi hainele pe care nu le mai porți și să faci o bucurie unei persoane? Vino la Târgul de reciclare de la Liceul Teoretic «Mircea Eliade»”, au anunțat cei care organizează târgul: Echipa Eco Provocarea a liceului, Consiliul Școlar al Elevilor și cadrele didactice. 

„Pași de urmat: vineri, 20 mai, începând cu ora 8.00, expui propriile haine pe standurile amenajate în curtea liceului! Ai grijă să fie curate și în bună stare! Nu uita să inviți la târg și prieteni și cunoscuți din afara școlii. În fiecare pauză poți să cauți și să îți însușești produse, dar și să îi sprijini pe invitați în căutarea hainelor dorite”, au detaliat aceștia.

Invitați la târg sunt cei de la casele familiale din oraș, dar și toate persoanele care vor să participe la eveniment. 

La târg vor fi prezenți toți cei 350 de elevi și cadrele didactice ale LTME.

Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea spiritului civic, deprinderilor elevilor de a păstra mediul curat și de a recicla și dezvoltarea responsabilizării elevilor cu privire la protejarea mediului înconjurător, ne-a spus directoarea de la LTME, Maria Bularca. 

Activitatea face parte din concursul național Eco Provocarea, la care pot participa elevi de gimnaziu și liceu, dar și studenți. În acest moment, LTME se află pe locul 4 în clasamentul concursului.

„Premiile totale ale Eco Provocarea Liceeni 2021-2022 sunt în valoare de 110.000 de lei și reprezintă: echipele clasate pe locurile I, II și III la fiecare categorie (1 coordonator + 4 membri) vor participa, conform regulamentului, GRATUIT, la Tabăra de Leadership pentru Mediu Eco Provocarea, ce va avea loc în vara anului 2022 și 10.000 de lei – premiul pentru cel mai bun liceu”, se arată pe site-ul concursului. 

Sursa foto: Marian Calcea Design 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.