ECOLOGIE 5 mai 2022

Peste o tonă de gunoaie strânse de pe malurile râului Negru și ale pârâului Cașin

de David Leonard Bularca | 1116 vizualizări

Angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna, dar și voluntari de la primăria Reci, au strâns peste 700 de kg de deșeuri de pe malul râului Negru și peste 400 de kg de gunoaie de pe malul pârâului Cașin, se arată într-o postare pe Facebook de la Apele Române Olt. Acțiunea a făcut parte din campania „Curățăm România”, desfășurată la nivel național.

„Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna continuă campania națională Curățăm România! Colegii de la Formația de lucru Covasna s-au implicat activ și, împreună cu voluntari de la Primăria Reci, au participat la o acțiune de ecologizare a cursului de apă Râul Negru, pe zona UAT Reci. Au colectat peste 700 kg de deșeuri. Peste 400 kg de deșeuri au adunat de pe pârâul Cașin, amonte de localitatea Sânzieni, și colegii de la Formația de lucru Târgu Secuiesc”, au transmis cei de la Apele Române Olt pe Facebook. 

„Mulțumim colegilor noștri pentru că s-au implicat activ în acțiunile de igienizare, mulțumim voluntarilor care s-au alăturat campaniei. Natura înseamnă viață! Apa este viață! Tu ce faci Azi pentru ca Mâine să te bucuri de viață?”, au mai scris aceștia. 

Și Garda de Mediu Covasna s-a implicat în acțiuni de ecologizare în această perioadă. Marți, 3 mai, au fost strânse 14,5 tone de deșeuri de pe malurile pârâurilor Zagon, Păpăuți și Ghelința. 

Campania Națională „Curățăm România” a fost lansată în 4 aprilie. Aceasta se derulează până în iunie 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. 

Ministerul Mediului a informat și că, în scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile pot primi și sume între 3.000 și 30.000 de lei.

Sursa foto: Apele Române Olt / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.