ECOLOGIE 13 martie 2023

Noi „insule” de colectare a deșeurilor, în 16 zone din orașul Covasna

de David Leonard Bularca | 1425 vizualizări

Primăria orașului Covasna a câștigat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un proiect în valoare de 250.000 de euro, plus TVA, pentru a înființa noi „insule” de colectare a deșeurilor. Ele vor fi amplasate în 16 locații diferite din oraș și accesul se va face prin cartele digitale, a anunțat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, primarul Gyerő József. 

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat cererea de finanțare depusă de Orașul Covasna în cadrul PNRR pentru proiectul „Insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor”. Astfel, astăzi am semnat contractul de finanțare, în valoare eligibilă de 250.000 euro (1.229.875 lei) + TVA, prin care vom achiziționa un număr de 25 insule supraterane încasetate, cu câte 5 buc. containere de 1,1 mc., pentru cele 5 fracții de deșeuri (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic-metal, hârtie-carton). Insulele vor fi amplasate în 16 locații diferite din oraș, în zonele blocurilor de locuit, și vor înlocui punctele de colectare existente. Accesul la containere se va face utilizând cartele digitale”, se arată într-un mesaj pe Facebook al primarului. 

Proiectul va fi implementat până la finalul anului viitor, conform aceleiași surse. 

„În continuare, orașul are obligația să construiască platformele de susținere a containerelor și să racordeze locațiile la curentul electric și rețeaua de internet. Perioada de implementare a proiectului nu va depăși data de 31.12.2024. După recepție, insulele vor fi date în gestiune către operatorul de salubritate, SC Gos-Trans-Com SRL”, a scris primarul. 

Gyerő József a ținut să le mulțumească consilierilor locali și angajaților din primărie pentru că au susținut și au realizat actele necesare pentru obținerea finanțării. 

„Le mulțumesc consilierilor locali pentru aprobarea proiectului de hotărâre de participare la program, respectiv colegilor de muncă din primărie pentru profesionalismul și operativitatea cu care au pregătit documentațiile cererii de finanțare”, se mai arată în mesajul publicat pe contul de Facebook al primarului.

Prin PNRR, România ar urma să primească 29,2 miliarde de euro, dintre care 14,248 miliarde granturi (bani care nu vor fi înapoiați) și 14,935 miliarde împrumuturi, se arată pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). 

Sursa foto: Gyerő József/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.