ECOLOGIE 18 octombrie 2011

Echipă de control la pubele

de Székely Emőke | 633 vizualizări
TEGA va controla modul în care cetăţenii din oraş depozitează deşeurile. Cel mai probabil de la începutul lunii viitoare Sfântu Gheorghe va avea o echipă formată din patru persoane care va controla modul în care cetăţenii din oraş depozitează deşeurile. Directorul TEGA, Tóth-Birtan Csaba, spune că această măsură este necesară datorită faptului că deşi poliţia locală ajută, din cauza numărului mic de personal acest ajutor nu este suficient.

TEGA va controla modul în care cetăţenii din oraş depozitează deşeurile.

Cel mai probabil de la începutul lunii viitoare Sfântu Gheorghe va avea o echipă formată din patru persoane care va controla modul în care cetăţenii din oraş depozitează deşeurile. Directorul TEGA, Tóth-Birtan Csaba, spune că această măsură este necesară datorită faptului că deşi poliţia locală ajută, din cauza numărului mic de personal acest ajutor nu este suficient. „Astfel ne-am gândit să angajăm patru persoane care se vor ocupa numai de neregulile legate de deşeuri. Cei patru vor putea aplica şi amenzi acelor cetăţeni care nu respectă regulile. Aceste amenzi sunt prevăzute şi de Hotărârea 101 a Consiliului Local Sfântu Gheorghe şi sunt cuprinse în două categorii: 50-150, respectiv 150-300 lei, în funcţie de gravitatea faptei”, a spus Tóth-Birtan Csaba.

Cei patru controlori vor purta uniforme specifice şi vor patrula în oraş cel mai probabil în două schimburi. Ei vor trebui să observe dacă cineva aruncă deşeuri periculoase în locuri improprii, dacă nu respectă regulile de colectare selectivă sau dacă locuitorii caselor particulare depozitează deşeuri în pubelele dintre blocuri. Directorul TEGA spune că deşi colectarea selectivă a fost şi este promovată, cetăţenii mai aruncă mobilă sau moloz lângă containere sau pubele.

De asemenea se va rezolva şi problema celor care caută prin containere, după care împrăştie gunoiul în jurul acestuia. Tóth-Birtan Csaba spune că va propune o modificare a Hotărârii 101, prin care să fie reglementat faptul că numai angajaţii TEGA pot scoate obiecte din pubele. Hotărârea în cauză va fi probabil modificată în mai multe privinţe, printre care aceea ca aceşti controlori să poată aplica amenzi şi în cazul în care observă că proprietarii animalelor de companie nu respectă regulile de depozitare a excrementelor.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.