ECOLOGIE 27 aprilie 2023

Copiii de la „Nicolae Russu” au plantat pentru viitor

de David Leonard Bularca | 1393 vizualizări

Elevii de clasele a II-a, a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, din Sita Buzăului, au plantat marți, 25 aprilie, în jur de 230 de puieți, împreună cu angajați ai Ocolului Silvic. Plantarea a avut loc în zona cunoscută ca „Dealul cu mesteceni”.

Acțiunea a fost organizată cu ocazia „Săptămânii Verzi”, pe care școala o are programată în această perioadă. 

„Săptămâna Verde este un alt prilej de a ne dedica mediului. Ne-am bucurat că am reușit printr-un parteneriat cu Ocolul Silvic «Buzăul Ardelean» să participăm la o acțiune de completare prin plantare de puieți pe Dealul cu mesteceni”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, directoarea adjunctă a școlii, Otilia Buzea. 

Numărul puieților plantați în doar o oră și jumătate a depășit chiar și așteptările angajaților de la Ocolul Silvic. 

„În doar o oră jumătate, s-au plantat în jur de 230 de puieți împreună cu 50 de elevi din clasele a II-a, a III-a și a IV-a. A fost o acțiune productivă, care i-a încântat pe cei mici! Unii dintre ei au declarat faptul că nu au plantat niciodată. Reprezentanții Ocolului Silvic s-au declarat mulțumiți de activitatea elevilor și au declarat faptul că nu se așteptau să se planteze atât de mulți puieți! Au avut pregătiți inițial 150 de puieți”, a declarat Otilia Buzea. 

Angajații Ocolului Silvic i-au ajutat pe elevi prin săparea gropilor în care au fost plantați puieții. 

„Mulțumim partenerilor noștri, pădurarilor, care au săpat gropile pentru a le fi mai ușor copiilor, le-au explicat acestora de ce trebuie să țină cont atunci când plantează și au avut răbdare cu noi! A fost o acțiune reușită de conștientizare a importanței reîmpăduririi”, ne-a mai spus, în final, Otilia Buzea.

Și colectivul de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, din Întorsura Buzăului, a plantat, în luna martie a acestui an, 2.700 de puieți, în fosta Dumbravă din oraș, din zona camping a localității. 

Sursa foto: Școala Gimnazială „Nicolae Russu”/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.