ECOLOGIE 31 martie 2023

Plantare la puterea... 2.700! LTME, din nou un exemplu pentru comunitate

de David Leonard Bularca | 2096 vizualizări

Colectivul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” (LTME) din Întorsura Buzăului a reușit, joi, 30 martie, să ofere încă un exemplu de „așa, da!” comunității. Elevii și profesorii, împreună cu angajați ai Ocolului Silvic, ai Jandarmeriei și ai Primăriei din oraș, au reușit să planteze 2.700 de puieți. „Acțiunea în sine este extraordinară”, le-a spus primarul Raul Urdă elevilor, iar directoarea liceului Maria Bularca le-a dat asigurări acestora că astfel de acțiuni vor mai avea loc și în viitor. 

Plantarea celor 2.700 de puieți a avut loc în fosta Dumbravă, din zona de camping a orașului. 

Elevii care au luat parte la acțiune au spus că nu au participat din obligație, ci din plăcere, a spus, pentru Radio A.R.M.E. (radioul liceului), Maria Bularca.

„Demersurile acestea cu plantarea le-am pornit în anul 2019, în cadrul proiectului «Un copil, un brăduț». De atunci, am prins curaj și am luat și mai mult inițiativă, în sensul în care, astăzi, cu cei 2.700 de puieți, «Eliade» a ajuns să planteze aproape 8.860 de puieți în total. Desigur, vom continua. Este o provocare pentru noi, o provocare plăcută. Îi felicit pe toți elevii care au venit. Mi-au spus că nu au venit din obligație, ci din plăcere, iar educația aceasta pentru mediu va continua la noi, la «Eliade», și în anii următori. Visul nostru în continuare este să creăm și acea pădure «Eliade» pe care să o și amenajăm în mod corespunzător: cu mobilier de grădină, parc, cu rafturi pentru cărți, căsuțe pentru păsărele. E un proiect pe care l-am pornit din 2018, numai că nu avem încă un spațiu potrivit pentru a amenaja această pădure-parc-«Eliade»”, a spus Maria Bularca.

Primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, i-a felicitat pe tineri pentru exemplul pe care îl oferă. 

„Ca de obicei, este o idee extraordinară. Vă felicit pentru că veniți și încercați să educați tinerii și nu numai. Invitația voastră a fost adresată tuturor din comunitate. Din păcate, în afară de câțiva jandarmi și doi, trei de la primărie, alții nu au venit. Cei care sunt vocali pe Facebook nu au venit nici măcar unul, la fel ca și în acțiunile anterioare. Acțiunea în sine este extraordinară. Vă felicit. Așa cum se vede, într-o jumătate de oră am plantat deja peste 2.000 de puieți, adică a fost un succes deplin, le-a spus edilul elevilor de la Radio A.R.M.E., care au intrat în rolurile de jurnaliști. 

Partenerii acestei acțiuni au fost Primăria orașului Întorsura Buzăului, Ocolul Silvic „Buzăul Ardelean", Jandarmeria, Direcția Silvică Covasna și OMV ROMANIA, după cum ne-a transmis Maria Bularca.

„LTME este înscris la Concursul Național Eco Provocarea, dorindu-și să aducă, în atenția comunității întorsurene și nu numai, ideea că mediul în care trăim are nevoie de curățenie, de cât mai multe spații verzi și de păduri dese, a spus, pentru redacția noastră, directoarea de la LTME. 

Sursa foto: Maria Bularca

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.