ECOLOGIE 21 februarie 2019

Cei mai harnici ecologiști sunt la Școala din Brădet

de Iulia Drăghici - Taraș | 3265 vizualizări

Elevii de clasa a II-a au strâns peste 300 de kilograme de dispozitive reciclabile

Clasa a II-a de la Școala Gimnazială Gheorghe Zaharia Brădet a colectat, în decembrie 2018 și ianuarie 2019, reciclabile (electrocasnice, televizoare, imprimante, laptopuri, baterii și becuri) în cantitate totală de 302 kilograme. Acțiunea face parte din Proiectul Național Patrula de reciclare, în care școala e suporter. Micii ecologiști anunță, printre altele, că în semestrul II vor igieniza satul Brădet.

Grija faţă de mediu trebuie să fie o componentă esenţială a dezvoltării morale, spirituale, sociale şi culturale, a generaţiilor actuale. Astăzi, mai mult ca oricând, se impune educarea tuturor cetăţenilor în spirit ecologic, în special a tinerei generaţii, deoarece aceasta va fi atât beneficiarul de mâine, cât şi factorul de decizie. La vârsta şcolară mică educaţia ecologică este la fel de importantă ca şi educaţia intelectuală, morală, estetică deoarece le transmite copiilor cunoștinţe despre mediul înconjurător, le formează deprinderi de a ocroti şi proteja natura, atitudini şi comportamente corecte faţă de mediul înconjurător. Consider că şcoala are la îndemână multiple posibilităţi de realizare a unei bune pregătiri ecologice a copiilor care să se materializeze apoi în formarea unui comportament şi a unei culturi ecologice”, ne-a spus profesorul coordonator al proiectului la nivel de școală, Ionela Liliana Milu.

Pe lângă activitatea propriu-zisă de colectare a materialelor reciclabile, elevii au luat parte și la alte tipuri de acțiuni menite să îi învețe pe cei mici importanța protejării naturii, printre care: experimente, povestiri ştiinţifice, activităţi practice, drumeţii, colecţii de materiale din natură, vizionări de diapozitive, expoziţii, discuţii pe marginea activităţilor vizionate, scenete ecologice. Iar planurile sunt departe de a se fi încheiat la micuța școală din Întorsura Buzăului.

Pe parcursul semestrului II ne propunem acțiuni de igienizare pe raza satului Brădet, plantarea de flori în parcul școlii, realizarea de diferite obiecte din materiale reciclabile și bineînțeles continuarea strângerii de electrocasnice și alte aparate reciclabile. Ne propunem implicarea întregii școli în această activitate, nu doar a elevilor de clasa a II-a”, mai punctează profesorul coordonator Ionela Liliana Milu.

Proiectul Național Patrula de reciclare se află la ediția a VIII-a și este cel mai amplu și de durată program de educație de mediu din România. Până acum, peste 5,5 milioane de români au luat parte la activități din acest program.  

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.