ECOLOGIE 22 ianuarie 2013

Casa Verde, un program de succes în Covasna

de Monica Vrânceanu | 716 vizualizări

Sute de covăsneni au aplicat începând cu 2010 la Programul Casa Verde, obținând finanțare pentru implementarea sistemelor ecologice de încălzire.

Directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu, a declarat că 530 de dosare au primit deja finanțare în județul Covasna, iar majoritatea dintre acestea au pus deja în funcțiune sistemele noi, făcând economii considerabile la încălzire.

„Este un număr foarte bun pentru județul nostru, am reușit să cheltuim banii și încă am mai fi avut nevoie, căci solicitări au fost foarte multe”, a apreciat Gheorghe Neagu.

Sistemele pentru Casa Verde au fost de trei feluri: energie termică prin panouri solare, prin cazane ecologice cu paleți sau prin pompe eco de căldură. Cei mai mulți au ales panourile solare sau cazanele cu paleți, iar fiecare dosar depus în acest sens a primit o finanțare de 6.000 de lei. Pentru pompe eco de căldură au optat în jur de zece persoane fizice care au depus dosarele, suma acordată în acest sens fiind de 8.000 de lei pentru fiecare solicitare.

În prezent există alte 170 de dosare care trebuie să primească finanțare. Din păcate, în 2013 nu va exista nicio sesiune de depunere a dosarelor pentru Casa Verde, din lipsa banilor.

Citeşte în „Observatorul de Covasna” de marţi un interviu despre prezent şi planuri de viitor cu noul director al APM, Gheorghe Neagu

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.